Jaka ksiazka do gramatyki??

Temat przeniesiony do archwium.
Hej hej =)
Mam do was pytanie, jaka ksiazke na temat gramatyki niemieckiej moglibyscie mi polecic? Jestem poczatkujacy, ale bardzo lubie ten jezyk i zalezaloby mi na kziazce ktora zawieralaby zarowno podstawy jak i rzeczy zaawansowane.
Z gory dzieki za odpowiedz :))
Nowe repetytorium z gramatyki języka niemieckiego
Stanisław Bęza ;-)
Z nic nie poleciłabym repetytorium!!! Jest strasznie suche. O wiele lepsze moim zdaniem jest seria 3 książeczek "Gramatik? kein Problem" zawierająca zarówno solidną porcję ćwiczeń jak i teorię, poza tym poleciłabym następujące pozycje:

"Grundstufengrammatik" M.Reimann (dosyć obszerna, opisująca wszystkie zagadnienia gramatyczne, dodatkowym atutem są ciekawe ćwiczenia)

"Klipp und klar" (99 dwustronnicowych rozdziałów zawierających najważniejsze zagadnienia gramatyczne + ćwiczenia)

"Grammatik mit (Un)sinn und Verstand" - bardzo fajna książeczka, ciekawe ćwiczenia kładące nacisk nie tylko na gramatykę ale i poprawność leksykalną i stylistyczną, zawiera ćwiczenia nadające sie zarówno dla początkujących, jak i b.zaawansowanych

"Die Schöne ist angekommen - Ein Grammatikkrimmi" - jak już sam tytuł wskazuje jest to coś w rodzaju książki kryminalnej, w która b. zręcznie zostały wplecione ćwiczenia obejmujące najważniejsze działy gramatyki, wg mnie poziom lekko średniozaawansowany, nie ma części teoretycznej

"Grammatik sehen" przedstawia w sposób wizualny najwazniejsze zagadnienia gramatyki niemieckiej + ćwiczenia, nadaje się raczej jako dodatek do innej książki
ja jeszcze dorzucam:
Schmitt / Dreyer - Lehr - und Übungsbuch der deutschen Grammatik
Karin Hall / Barbara Scheiner - Übungsgrammatik für Fortgeschrittene.

oraz Webseite: www.canoo.net - najlepsza gramatyka w internecie :):P
no może z Karin Hall/ Barbary Scheiner zrezygnujemy...
njalepsze pod sloncem jest repetutorium S.Bęzy jest rewelacyjne polecam
jawohl
:-)
UWAGA UWAGA !!!

Pytań odnośnie podręczników jest mnóstwo. Wnioskuje zatem, aby na stronie w dziale podręczniki pojawiły się w końcu jakieś książki.
W ten sposób jkażdego możan odesłać do tego działu i niech tam sobie czyta recenzje itd. Zrobiona tak m.in w dziale j. angielskiego, choć podręczników itp. jest zbyt mało.
Temat przeniesiony do archwium.