Nauka w gymnasium

Temat przeniesiony do archwium.
Hallo ! Mam jedno pytanie... Chodze od dwoch tygodni do niemieckiego gym. Niemiecki umiem podobno dobrze, ale... no nie do konca... Jeszcze nie do konca rozumiem co do mnie na Niemieckim mowia, ale mam 2 lata upustu na jezyk. Chce przejsc o klase wyzej (zostalam cofnieta, ze wzgledu braku miejsca)... Czy mozna w srodku roku przejsc klase wyzej i na jakiej zasadzie ? Z 5 do 6... W tej klasie jest za latwy poziom, jak na 4 klase w PL.Dlatego nudze sie na lekcjach. Chcialabym isc w ok. Pazdzierniku- Listopadzie, kiedy moj jezyk bedzie lepszy...
Ich glaube, das ist eine Frage, die Du Deinem Schulleiter stellen mußt. Dieses Forum wird es kaum wissen. Sag ihm das, was Du hier geschrieben hast - wenn Du soweit bist. Er sollte es verstehen und würdigen!
Tak... ale praktycznie to nie do konca zalezy od szkoly, to obejmuje chyba kazde szkoly... Zapytac narazie nie moge
Aber es ist die Entscheidung des Schulleiters, man nennt das "Ermessensspielraum"... Ich glaube, er wird Dich verstehen.
no niewiem czy to takie dobre dla ciebie, bo w klasie 6 przychodzi drugi jezyk obcy o dla ciebie juz j. niemiecki jest jezykiem obcym. Moim zdaniem zostan tam gdzie jestes i wykorzystaj ten czas na nauke j. niemieckiego. sama piszesz ze jeszcze nie wszystko rozumiesz co do ciebie nauczyciel mowi. Ale przejscie do klasy wyzej to jest decyzja dyrektora szkoly a nie uczestnikow tego forum

« 

Studia językowe