mala pomoc w sprawie podrecznikow

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim, mam prosbe do osob ktore sie troche na niemieckim znaja, ze tak powiem
nie chodzi o pomoc w odrobieniu zadania

kilka lat temu uczylam sie niemieckiego i calkiem niezle mi szlo
pozniej dostalismy miernego wykladowce i stracilam chec do nauki
i tak do tej pory
stwierdzilam jednak, ze czas odnowic stara znajomosc i chcialabym sobie przypomniec pare rzeczy- czyt. nauczyc sie od nowa do DOBREGO poziomu
polecacie jakies specyficzne ksiazki?
moze ktos tu zajmuje sie koreppetycjami?
nauczyciele?
a najchetniej uczniowie i tlumacze niemieckiego
dajcie znac bede wdzieczna
mam jeszcze pare w domu ale to bylo pare lat temu, wiec moze sie cos wartego uwagi od tej pory pojawilo
aha no i nie chodzi o te korepetycje bo nie mieszkam w Polsce tylko o porade w sprawie ksiazek, polskich bo niedlugo musze wpasc do kraju na dwa dni to sie zaopatrze w kilka- i przywioze ze soba te stare tez, moze sie jeszcze na cos przydadza
z gory dziekuje za wszystkie
za jakis czas sie pewnie odezwe czy by ktos nie chcial pomoc mi w rozmowkach wiec do przyczytania
moze jednak?
dzieki myslalam ze tu sa ludzie ktorzy sie ucza niemieckego a nie ktorzy chca zeby ktos za nich odrobil zadanie domowe
hallo kasiorp, vielleicht kann ich dir helfen?
aus welcher Stadt kommst Du?
Wenn Du aus Breslau (Wroclaw) wärst würde ich dir weiter helfen
mail: [email]
no czesc ktos sie wreszcie zebral haha
rozumiem wszystko co napisales problem w tym ze niewiele jestem chyba w tym momencie w stanie powiedziec, az tak go zapomnialam
jestem z wrocka ale mieszkam w londynie, bede na boze narodzenia
mam pare ksiazek bodajze beze z 2001 gramatyke czy cwiczenia
moesz mi cos doradzic na temat podrecznikow do niemieckiego, ktore moge kupic w polsce?
nie chce sie uczyc z angielskiego podrecznika bo nie ch mi wybacza ale ich tlumaczenie do mnie nie dociera
jak masz wolne przedpoludnie wigilijne to wtedy bede sie nazakupy wybierac, i sobote dzien wczesniej
zjezdzam tylko na dwa dni wiec nie mam specjalnie czasu po ksiegarniach biegac
chodzi mi o cos co od podstaw kopnie mnie do dobrego poziomu, mooze byc kilka
no a pozniej moge sia zabrac za rozmowki
aha no i chodzi mi o ksiazki, bo staromodna jestem i nie umiem sie z komputera nauczyc
wymowe mam dobra- podobna tylkoo slow teraz brakuje
i gramatyka...
dzieki za odpowiedz i czekam na pomoc
kaska
Ja uczę sie z książek GENIAL A2 (3 klasa gimnazum), ale dobrymi ksiażkami według mnie są także stare poczciwe Der Die Das'y :)
dzieki, niestety te mam szukam czego sinnego
no to bedzie trzeba powertowac po polkach
co za zainteresowanie tematem panstwo moi!
myslalam ze sie ludzie niemieckiego ucza, no i sie pomylilam
a moze nie z ksiazek?
ktos wie?
moja siostra na kursie w Berlinie używa TANGRAM. Osobiście uważam, że ta książka jest całkiem niezła i od razu na końcu są ćwiczenia więc można sie sprawdzić. Jeżeli kupisz np wyzszy poziom to od razu bedziesz powtarzać i uczyć sie nowych rzeczy. przejrzyj ja sobie w księgarni może Ci sie spodoba. możesz też przejrzeć berliner platz, tez z niego korzystała.
O tak, ja również polecam TANGRAM. To bardzo dobra seria książek, zarówno pod względem słownictwa, jak i gramatyki.
polecam ci nowośc PWN -hier und da. Doskonałe przypomnienie od podstaw, przy tym fajna i czytelna
Temat przeniesiony do archwium.