filologia germanska:) co za szczescie!zapraszam:)

Temat przeniesiony do archwium.
czesc wszystkim.... od pazdziernika zaczynam studia na UZ filologia germanska:) jestem szczesliwa, ale nie bede nikogoo znac, wiec moze poznamy sie ... jezeli jest tu ktos taki kto rowniez rozpocznie ten kierunek na Uz to ślicznie prosze o kontak, pogadamy..wymienimy sie informacjami:) pozdrawaim i zostawiam swojj numer [gg] :)
O rany jak ja ci zazdroszcze, tez bym chciala dostac sie Uz ale ja mature zdaje dopiero w tym roku, a powiedz duzo mialas punktow z matury z niemca i z polaka ? trudno sie bylo dostac ? od ile punktow przyjmowali ? a jaki 3 przedmiot zdawalas ? jejkus ale masaz dobrze :)
ja zrezygnowałam z tej uczelni na rzecz poznańskiej lingwistyki ;)
jakie slyszałaś opinie na temat z. germanistyki?
oj u mnie byla dluga droga zeby dostac sie na UZ :) ale w koncu udalo sie ...dostałam sie dzieki temu ze byl II nabor,na pierwszym sie nie załapałam:( a z niemca miałam takie wyniki : 91% i 60% no i z ustnej 95%... brali pod uwage polski rozszerzony : 59% :)

Opini zadnych nie znam...wiem tylko tyle co siostra mi mowila, w tym roku obronila sie , ma juz magistra z filologie germanskiej:) Jestem z niej dumna.
ja mialam 90% i 80% z pisemnej, a z ustnej 100%
nic mi nie wiadomo, ze brali pod uwage polski rozszerzony;) zdawalam oczywiscie,ale wydawalo mi sie ze tylko w przypadku rownej ilosci pkt brali polski pod uwage.
z jednej strony slyszalam, ze niski poziom ogolnie UZ. z drugiej,że zielonogorska germanistyka jest na dosc dobrym poziomie.
w kazdym razie powodzenia!
masz racje ze tylko w przypadku rownej ilosci pkt brali polski pod uwage i dlatego jednak trzeba bylo sie postarac i w miere dobrze zdac :) Ja nie byłam i nie jestem zadowolona z mojej matury,,,jednak jestem bardzo zadowolona ze mnie jednak przyjeli:) i dam z siebie teraz wszystko zeby mi sie udalo utrzymac na dobrych osenach:) Tez zycze powodzenia:)))
skoro dostales sie na lindwe to zdawales ejszcze inny jezyk?? i o co biega z tym drugim naborem an ros z niem..to troche dziwne ze tak malo chetnych tam bylo...
ja to (ona) heh..
nie zdawalam tylko j. niemiecki, dlatego ze studia te trwaja 4 lata (licencjat)
rosyjski jest od podstaw
jest to nowo otwarty w tym roku kierunek, stad tez pewnie kilka osob zrezygnowalo, dlatego ten drugi nabor
Temat przeniesiony do archwium.