Ile czasu ???

Temat przeniesiony do archwium.
Mam do Was pytanie, chodzę do 1 klasy LO nigdy wczesniej nie uczyłam sie j.niemieckiego czy za pomoca koropetycj lib kursów zdołam osiagnac taki poziom by zdać z tego ów jezyka maturke ??? Ile na ogoł potrzeba czasu by tego dokonac??? Z góry dziekuje za odpowiedzi :)
wszystko zależy od Ciebie, jeżeli się przyłożysz, będziesz chiała, polubisz ten język a jego nauka będzie Ci sprawiała przyjemność a nie trudności, to powinnaś dać sobie radę. Oczywiście musiałabyś pobierać dodatkowe lekcje poza szkołą.

Powodzenia!

mam koleżankę, która po 2 latach nauki niemieckiego zdała maturę na 5. Zaznaczam, że dziewczyna naprawdę jest uzdolniona językowo i chłonie wszelkie wiadomości jak gąbka.
Policz sobie ile bys sie w ciagu roku slowek nauczyc mogla, jesli bys sie 20 dzinnie uczyla! Czyz nie imponujace, a co to jest 20 slowek- nic-15-20 min. dzinnie. Jesli bedziesz sie do gramatyki przykladac i mowic- dasz rade. Ale musisz jezyk uzywac, bo inaczej wszystko bedziesz zapominac. A tak na marginesie, to wszystko jest mozliwe.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie