Dlaczego niemiecki?

Temat przeniesiony do archwium.
Ciekawi mnie dlaczego wybraliście niemiecki, a nie inny język? Np. francuski. Nie tłumaczcie się, że uczyliście się od podstawówki (jak ja :P) bo tu chodzi o to, co tak naprawdę daje wam umiejętność mówienia po niemiecku i poco to wszystko?
Pomińmy tu kwestię pracy w języku ;) która jest chyba oczywista
tak dla jaj......
tak zebys sie mial o co pytac....
Nauka języka niemieckiego - powody, dla których warto uczyć się niemieckiego

Komunikacja: Językiem niemieckim posługuje się ponad 120 milionów osób w Austrii, Niemczech, Szwajcarii, Lichtensteinie, Luxemburgu, w niektórych regionach Belgii, północnych Włoszech oraz wschodniej Francji.
Podręczniki, z których korzystrają uczestnicy naszych kursów używane są również innych równie dobrych szkołach niemieckich.

Gospodarka: Niemiecki jest kluczowym językiem w Unii Europejskiej. Dzięki przystąpieniu nowych krajów do UE został ostatecznie przezwyciężony podział Europy na Wschód i Zachód, a nowe kraje członkowskie z Europy Środkowo - Wschodniej zostały włączone w struktury gospodarcze, polityczne oraz kulturalne wspólnoty. Znajomość niemieckiego w znacznym stopniu pomaga w znalezieniu atrakcyjnej pracy.

Kultura: Niemiecki jest jednym z najbardziej znaczących języków kulturowych. W języku niemieckim tworzyli min. Goethe, Mozart, Freud, Klimt, Einstein oraz inni wielcy artyści i naukowcy.

Nauka języka niemieckiego - powody, dla których warto uczyć się niemieckiego w WIEDNIU :P
W Austrii mówi się po niemiecku: Austriacka wersja niemieckiego jest jak najbardziej poprawna, a jej brzmienie jest bardzo melodyjne i przyjemne dla ucha. Nasi wykładowcy posługują się literackim językiem niemieckim. Kursy prowadzone są przy zastosowaniu sprawdzonych metod nauczania. Korzystamy z tych samych podręczników, jakie używane są w najlepszych szkołach niemieckich.

Wiedeń jest jednym z najpiękniejszych miast świata.
Wiedeń to stolica Austrii i zarazem światowa stolica kultury i muzyki, posiadająca jedyny w swoim rodzaju romantyczny urok. To również nowoczesne, czyste i bezpieczne miasto, o świetnie rozbudowanej infrastukturze, które stwarza idealną atmosferę do nauki języka niemieckiego. Szczegółowe informacje można znaleźć pod hasłem Vienna na naszej stronie angielskojęzycznej.
To, ze jezyk niemiecki jest bardzo przydatny nie podlega dyskusji.
Jezeli chodzi o mnie to chcialbym w przyszlosci wladac moim niemieckim w pracy i w relacjach z przyjaciolmi lub podczas wyjazdow.
Wielokrotnie wyjezdzalem na wymiany studenckie, mam wielu znajomych w Europie - z roznych krajow np. Holandii - i wielokrotnie okazywalo sie, ze oni bardzo gladko, naturalnie posluguja sie wlasnie jezykiem niemieckim.
To, ze warto sie uczyc niemieckiego to dla mnie pewne,
pytanie jak to robic skutecznie.. :)
Ćwiczyć i ćwiczyć :)
Deutsch ist sehr schön :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego