Prosze o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
ein kürzer Essay

Warum lese ich.

Warum lese ich? Ich greife nach einem Buch, weil es für mich eine Ablenkung von Realität ist. Es gibt mir die Möglichkeit, die Geschichten von anderen Menschen kennen zu lernen.Es hilft mir auch mein Wissen über fremden Kulturen zu vertiefen, und man kann allgemein viel aus den Büchern lernen. Das Lesen hilft auch Rechtschreibfelherquotient beim Klauseren zu verkleinern. Ich lese nicht gerne, wenn ein Buch lanweilig ist, ein für mich uninteressantes Thema behandelt oder in einer unverständlichen Sprache geschrieben wird. Ich lese weil das Lesen meistens einfach Spaß macht.
Warum lese ich? Ich greife zu einem Buch, weil es für mich eine Ablenkung von der Realität ist. Es gibt mir die Möglichkeit, Geschichten von anderen Menschen kennen zu lernen. Es hilft mir auch, mein Wissen über fremde Kulturen zu vertiefen, und außerdem kann man viel aus Büchern lernen. Das Lesen hilft auch, Rechtschreibfehler (bei Klausuren) zu vermeiden. Ich lese nicht gerne, wenn ein Buch langweilig ist, ein für mich uninteressantes Thema behandelt oder in einer unverständlichen Sprache geschrieben/abgefasst/verfasst ist. Ich lese, weil mir das Lesen meistens einfach Spaß macht.
Ps. ein kurzer Essay (nicht: kürzer) :-)
Gruß!
Jeszcze powiem tyle, ze tekst dobry, moglbym go zupelnie zmienic i napisac po swojemu, ale chyba nie zalezy ci na tym az tak bardzo :)
Dziekuje bardzo! Wierze, ze napisalbys cos madrzejszego, ale ja sie sama szczegolnie nie przykladalam, bo nie jest nic znaczacego:) Pozdrawiam!
jak bedzie po niemiecku : Myśłałem że beze mnie.
dlugo masz jeszcze zamiar wklejac wyrwane z kontekstu fragmenty jakichs tekstow bzw. rozmow? mam dziwne wrazenie, ze niejaka Justyna i ty to ta sama osoba :)
nie wiem o kogo ci chodzi. jesli nie masz ochoty pomoc to nie pisz nic
a ja mam dziwne wrażenie że uzytkownik Justyna17 istnieje tu w kilku osobach :P
zgadza sie, i zawala forum glupimi pytaniami :)

https://niemiecki.ang.pl/user.php?id=1142104
https://niemiecki.ang.pl/user.php?id=1132668

dziwnym trafem bardzo podobne 'prosby' :)
i chyba https://niemiecki.ang.pl/user.php?id=1136136
normalnie trójca... ale czy święta? :P
ale jestescie dziwni. nie wiem o kogo wam chodzi ja pisze bo potrzebuje pomocy i co z tego ze to jest wyrwane z kontekstu ta strona chyba jest po to zeby moc sie zapytac kogos kto umie niemiecki jesli czegos nie umiem sama napisac.
a jesli wy nie macie ochoty pomoc bo robicie z tego taką wielka sprawe to nie piszcie nic. jakos osoby ktore juz mi pomogly nie mialy z tym problemu
Nie ma co sie zloscic na nas :) nie chcemy ci sprawic przykrosci, ale forum jezyka niemieckiego nie istnieje po to, by ludzie "ktorzy nie umieja niemieckiego" zasmiecali je ciagle tymi samymi pytaniami. Tutaj maja sie raczej wypowiadac ludzie, dla ktorych niemiecki jest pasja (lub po prostu ktorzy lubią ten język). Dziwna sprawa, ze ktos ma do czynienia z jezykiem, o ktorym nie ma pojecia. Tym dziwniejszy fakt, ze ktos kontaktuje sie z niemcem po niemiecku, mimo ze nie zna niemieckiego (?)
Pozdrawiam i zachecam do nauki niemieckiego :)
nie musisz brac udzialu w tym forum jesli ci sie nie podoba. chyba nie robie nikomu nic zlego tym ze prosze kogos o przetlumaczenie. widzisz jednak jest ktos kto moze mi pomoc
"Shanti87 29 Sie 2007, 13:52 odpowiedz"

... jak ja niecierpie niemieckiego ;)

?
bo go nie umiem! jesli nie chcecie pomoc to sie nie odzywajcie!
Uwierz mi, ze to naprawde nie jest najlepszy pomysl, zeby ciagle pytac sie z 3 (czy moze nawet wiecej) roznych nickow, jak przetlumaczyc fragmenty rozmowy z jakims niemieckim znajomym. Zamiast zakaldac nowe konta i psiac nowe posty, juz bys sie w tym czasie nauczyla jakichs podstaw i nie musialabys zawracac glowy bzdurami.
brak kontekstu: "Myśłałem że beze mnie."

Ich dachte, dass ohne mich.
nie mam zadnych innych nickow! widocznie nie tylko ja potrzebuje czasem przetlumaczyc cos na niemiecki. daj se spokoj i to po prostu lej ok?
mialo byc olej* z reszta ja mam to gdzies nara
Hmm, dann solltest du vielleichts in eine Sprache wechseln, der du mächtig wärest?
Und du bedankst dich bei mir nicht?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka