sprawdzenie tłumaczenia z niem na pol

Temat przeniesiony do archwium.
Hi Emilia
(Cześć Emilia)
Tut mir leid, das ich erst so spat schreibe. (Przykro mi, że tak póżno piszę.
Ich habe deinen Brief bekommen, als ich gerade in Schwangau war und hab ihn vergessen. Dostałem twój list, ale byłem w Schwangau i zapomniałem o nim.
Naja, auf jeder Fall war es wieder schon in Schwangau. – Oczywiście, w kazdym wypadku w Schwangau było pięknie:P
Meine Ferien sind jetzt auch schon seit 3 Wochen zu ende Moje wakacją kończą się już, mialy tylko 3 tyg (?)

Ich habe jetzt schon gemerkt das es nicht leicht wird durh die 10 Klasse zu kommen, aber das werde ich schon schaffen. Już zobaczyłem że nie jest lekko w 10 klsie, ale zdążyłem się już przyzwyczaić (taki jest sens, chyba ?)
Ich bin ein Pete (Pute, Pate?) fur 5 Klassler, das leist ich helfe ihnen bei roblemen und solchen Dingen, ausserdem mache ich im Schulsenitatschleinst mir. ( ee… może chodzi o to ze jest czymś w rodzaju klasowego gospodarza i wszystkim pomaga w roznych problemach?
Ich habe einen neuen Deutschlehrer, der gleichzeitig streng und lustig ist. (Mam nwoego nauczyciela od niemca i jest surowy ale wesoly;d
Wie sind deine lehrer so? (Jakich ty masz nauczycieli?)

Ich mache jetzt mehr Sport, weil ich mir ein Ziel gesetzt habe, ich will bei der Bundeswehr Medizin studieren. (Chodzi o to ze interesuje się ciągle sportem ale chce studiowac medycyne?)
Ich laufe jetzt regelmasig (vielleicht auch um ein wenig bzunehmen) (biega regularnie bo chce się tez powiekszyc? )

Weist du eigentlich schon, um was du spater einmal machen willst?:> wiesz ty, właściwie już co chcialabys pozniej robic?
up, co o tym myslicie?:>
;]
Meine Ferien sind jetzt auch schon seit 3 Wochen zu ende Moje wakacją kończą się już, mialy tylko 3 tyg (?)

Juz prawie 3 tygodnie minely od czasu jak zakonczyly sie moje wakacje.

Ich bin ein Pate fur 5 Klassler = sprawuje patronat na uczniami 5-tej klasy

Ich mache jetzt mehr Sport, weil ich mir ein Ziel gesetzt habe, ich will bei der Bundeswehr Medizin studieren. (Chodzi o to ze interesuje się ciągle sportem ale chce studiowac medycyne?) = uprawiam wiecej sportu, bo postawilem sobie za cel, w wojsku studiowac medycyne.

Ich laufe jetzt regelmasig (vielleicht auch um ein wenig abzunehmen) (biega regularnie bo chce się tez powiekszyc? ) Biegam teraz regularnie takze dlatego ze chce troche zchudnac

tyle co na szybko znalazlam
dzieki:*

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie