Bardzo prosze o przetłumaczenie Pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o poprawianie tego listu. Poniżej znajduje się jego przetłumaczenie. Moim zadaniem jest zachęcić koleżankę do przyjazdu do mnie (do Wadowic) Możesz pododawać swoje zdania, zmienić w jakimś stopniu moje itp Ważne żeby list był napisany poprawnie, po niemiecku i na temat oraz żeby zawierał informacje dotyczące opisu Wadowic (miasto papieski, kremówki, położone nad rzeką Skawą itp. Co możesz to napisz) ;) Z góry bardzo dziękuję.

Hallo eines Ula

Ich möchte auf dem Anfang meinen Brief Dich sehr dahinter entschuldigen, dass ich schreibe erst jetzt. Ich leider habe sehr viel Unterricht. Halte ein Jahr in dem ein Abitur itp. hinter mir Daumen.
Ich schreibe zu Dir, weil ich will damit du mich wie schnellsten besuchtest.(chcę Cię nakłonić do przyjazdu do mnie CZY COŚ W TYM STYLU) ich Wohne in Wadowicach, jetzt das bekannte Stadt. Du sogar weißt nicht, welches dieser schöner Platz auf die Welt und wie viel kann hier neugierige Sachen sehen. Wenn du wirst kommen zu mir an wir werden besichtigen, was du nur wirst wollen: Kirchen, Haus des Papsts, Museen, der Schule, Park, Stadion und viele ander attraktiver Plätze. Wir einen Abend werden beste Pubs, Bars und ander Plätze besuchen wo oft hält sich auf eine Jugend. Ich habe viele Bekannter, du natürlich musst alle sie kennen lernen. Du wirst sein mit der Sicherheit sie begeisterte, das herrliche Menschen. Wir können sogar eine Veranstaltung bei mir zu Hause organisieren, mein Mama auf wohl wird nichts zugehen gegen. Du wirst sehen, wirklich werden się toll zu verweilen. Nicht mehr kann erleben, habe eine Hoffnung, dass Du auch.
Es fehlt mir das wie wir waren kleine Kinder, gemeinsamer Gespräche und Ferien. Alles dann war solch Geraden. Wir hatten für einen großen Menge sich eine Zeit. Eine Zeit das stricken an. Dieses größte Zeit.Ich warte auf dem Scheibchen antworte. Ich küsse und eine Hitze begrüße Dich und Deine ganz Familie, Bekannter und Freunde. Halte dich ganz warm.

Ania
Cześć Ula

Na początku mojego listu chciałabym Cię bardzo przeprosić za to, że piszę dopiero teraz. Niestety mam bardzo dużo nauki. W tym roku matura itp. Trzymaj za mnie kciuki.
Piszę do Ciebie, bo chcę żebyś mnie jak najszybciej odwiedziła.(chcę Cię nakłonić do przyjazdu do mnie CZY COŚ W TYM STYLU) Mieszkam w Wadowicach, teraz to znane miasto. Nawet nie wiesz, jakie to piękne miejsce na świecie i ile można tu zobaczyć ciekawych rzeczy. Gdy do mnie przyjedziesz zwiedzimy, co tylko będziesz chciała: kościoły, Dom Papieża, muzea, szkoły, park, stadion i wiele innych atrakcyjnych miejsc. Wieczorem odwiedzimy najlepsze puby, bary i inne miejsca gdzie często przebywa młodzież. Mam wielu znajomych, oczywiście musisz ich wszystkich poznać. Z pewnością będziesz nimi zachwycona, to wspaniali ludzie. Możemy nawet zorganizować imprezę u mnie w domu, moja mama na pewno nie będzie miała nic przeciwko. Zobaczysz, naprawdę będziemy się świetnie bawić. Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że Ty też.
Brakuje mi tego jak byłyśmy małymi dziećmi, wspólnych rozmów i wakacji. Wtedy wszystko było takie proste. Miałyśmy dla siebie mnóstwo czasu. Pora to nadrobić. To najwyższy czas.Czekam na szybką odpowiedz. Całuję i gorąco pozdrawiam Ciebie i całą Twoja rodzinę, znajomych i przyjaciół. Trzymaj się cieplutko.

Ania
Hallo Ula,

am Anfang meines Briefs möchte ich mich entschuldigen, dass ich erst jetzt schreibe. Ich habe leider sehr viel Unterricht. Für das Abitur in einem Jahr drücke mir die Daumen.

Ich schreibe Dir, weil ich will, dass du mich so schnell wie möglich besuchst. Ich wohne in Wadowicach, jetzt eine bekannte Stadt. Du weißt nicht, wie schön dieser Ort ist und wie viel interessante Sachen man hier sehen kann. Wenn du zu mir kommst, werden wir besichtigen, was du nur willst: Kirchen, das Haus des Papstes, Museen, die Schule, den Park, das Stadion und viele andere attraktive Plätze. Wir gehen am Abend in die besten Kneipen, Bars und andere Orte, wo Jugendliche hingehen. Ich habe viele Bekannte, die musst du natürlich alle kennen lernen. Du wirst mit Sicherheit begeistert sein, das sind herrliche Menschen. Wir können auch eine Party bei mir zu Hause organisieren, meine Mama wird wohl nicht da sein. Du wirst sehen, das wird wirklich toll. Ich kann es kaum erwarten, du hoffentlich auch nicht.

Mir fehlen die gemeinsamen Gespräche und Ferien, wie damals, als wir klein waren. (Alles dann war solch Geraden=???). Wir hatten viel Zeit für uns. (Eine Zeit das stricken an=???). (Dieses größte Zeit=???).

Ich hoffe auf deine Antwort. Ich küsse dich und grüße dich und deine ganze Familie, Bekannten und Freunde ganz herzlich.

Ania
Dziękuję bardzo a mogła byś napisać MI jeszcze kilka zdań(opis Wadowic) że w centrum Wadowic znajduje sie kościół, muzeum oraz Dom Papieża (Jana Pawła II) w którym urodził się Karol Wojtyła.(Możesz też skorzystać z tego. Wybrać kilka zdań lub napisać swoimi słowami :
Ulokowano w Wadowicach koszary wojskowe, sąd, szpital i liczne urzędy. W mieście działały liczne organizacje i towarzyszenia kulturalne, społeczne i patriotyczne. Miasto jest także atrakcyjne dla turystów i pielgrzymów. Muzeum "Dom Rodzinny Ojca Świętego" odwiedza w ciągu roku ok. 200 tys. ludzi. Z Wadowic prowadzą też szlaki turystyczne na Leskowiec, jakże często wspominany przez Jana Pawła II, i w inne urocze zakątki Beskidu Małego. Również malownicze brzegi Skawy przyciągają swoim niepowtarzalnym pięknem. Na mieszkańców i przyjezdnych czekają liczne restauracje, kawiarnie i cukiernie, w których można posmakować słynnych już na cały świat wadowickich kremówek. Odrestaurowany niedawno Park Miejski zaprasza na odpoczynek w cieniu dębów i dorodnych drzew iglastych. Zadbane alejki, nowy plac zabaw dla dzieci, fontanna, korty tenisowe, muszla koncertowa sprzyjają rekreacji i wypoczynkowi.)
Jak do mnie przyjedziesz to pójdziemy do kina, parku i na basen.
(Napisz mi gdzie mam wstawić te zdania w liście Najlepiej jakbyś skopiowała i dała na forum cały list od początku do końca Była bym Ci naprawdę bardzo wdzięczna)

Jeszcze raz dziękuję :)
Sorry:

1. Mokotow to chłop

2. Mokotow nie tłumacz
Sorki że Cię pomyliłam z dziewczyną. Możesz sobie odmienić. Jakbyś mógł to bardzo Cię proszę o przetłumaczenie tego listu. Niesamowicie bardzo Cię proszę :)
An einen von beiden Punkten würde ich zweifeln ;)
niestety nic z tego nie rozumiem :(
„Jakbyś mógł“ -> mogę – i nie będę.
Muszę napisać kartkę do przyjaciółki.
*Przeprosić Ją za to,że nie mogę przyjechać
*napisać co się wydarzyło
*zaproponować inny termin wycieczki
* poprosić ją o kontakt.

Proszę o pomoc to dla mnie ważne. Będe wdzięczna
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»