Mein Hobby (sprawdzenie i poprawka)

Temat przeniesiony do archwium.
Chodzi mi o pomoc w tłumaczeniu poniższych zdań. Sam postarałem się je jakoś napisać, aczkolwiek wolę się upewnić, czy wszystko jest dobrze (wiem, ze nie;])

1. Wofür interessierst du dich?

Ich interessiere mich für schwimmen und tauchen. Das sind meine lieblings Sporten. Neben Wassersporten mag ich im Internet surfen auch, weil ich Computerfan bin.

(miało być coś w stylu: Interesuje się pływaniem oraz nurkowaniem. To są moje ulubione sporty. Oprócz sportów wodnych lubie też serwować w internecie, jestem bowiem fanem komputerowym.)

2. Wo kannst du dein Hobby machen?

Ich mag mein Steckenpfer, darum ich widme ihnen viel Zeit. Am Wochenende gehe ich in der Schwimmenhalle. Hingegen in den Sommerferien besuche ich die Unterwasserwelt sehr oft. Das macht mir Spaß.

Im Internet surfe ich täglich. Das ist meiner Droge. Ich checke E-mail Posts und danach chatte ich.

(miało być: Lubie moje zainteresowania, dlatego poświęcam im dużo czasu. W weekendy chodze na basen. Latem natomiast często zwiedzam świat podwodny. Sprawia mi to przyjemność. W internecie serfuje codziennie. To jest mój narkotyk. Sprawdzam poczte e-mail'ową a następnie czatuje)

3. Wie ist dein Hobby?

Ich finde mein Hobby interresant und anstrengend.

(miało być: uważam , zę moje hobby jest interesujące i męczące [lol xD])

4. Wann kannst du dich mit deinem Hobby beschäftigen?

(Na to już odpowiedziałem w 2, przynajmniej tak mi się zdaje. Jeżeli się jednak mylę to proszę, żeby ktoś coś do tego napisał.)

Z góry dziękuje :)
Jeżeli możecie to proszę na dzisiaj. Jutro już muszę mieć ;)
Prosze o pomoc...;] †
Proszę...Już cały dzień na to czekam... :(
1. Ich interessiere mich für schwimmen und tauchen. Das sind meine Lieblingssportarten. Neben Wassersport surfe ich auch gern im Internet, weil ich (ein) Computerfan bin.

2. Ich mag mein Steckenpferd, darum widme ich ihm viel Zeit. Am Wochenende gehe ich in die Schwimmhalle. In den Sommerferien besuche ich die Unterwasserwelt sehr oft. Das macht mir Spaß.

Im Internet surfe ich täglich. Das ist meine Droge. Ich checke die E-Mails und danach chatte ich.

3. Ich finde mein Hobby interessant und anstrengend.
Kocham Cię..nie patrząc nawet na Twą płeć ;***** Dzięki !
Danke schön. (i pomyśleć, ze w piątek gadałemz policją niemiecką...)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Życie, praca, nauka