Opis przyjaciela- forma listu

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o sprawdzenie czy dobrze przetłumaczyłem tekst na j. niemiecki

Część paweł chciałbym ci przedstawić moją najlepsza przyjacieółkę która poznałem po przeprowadzce sie do ... Nazywa się Kamila ma 19 lat.Kamila jest średniego wzrostu, szczupła, ma niebieskie oczy oraz długie blond włosy, Jej nos jest zadarty, interesuje się modą. Kamila jest bardzo atrakcyjna oraz wysportowana regularnie pływa i gra w siatkówkę. Często pomaga mi w nauce jezyka angielskiego i matematyki,jest bardzo uczynna,inteligentna. Zawsze jest gotowa do pomocy Lubie spedząc z nią czas wolny, zawsze jest punktualna. kamila ma niesamite poczucie humoru jest bardzo energiczna. Lubię ją ponieważ jest szczera i godna zaufania, zawsze moge na nia liczyc w trudnych sytuacjach. Zawsze jest dla wszystkich miła i uprzejma. Paweł mam nadziję że niedługo sie spotkamy. Do zobaczenia

Ich mo:chte dir meine am bestene Freundin, die ich nachdem Umzug zu erkannt habe, vorstellen. Sie heißt Kamila und sie ist 19 Jahre alt. Kamila ist mittelgroß, schlank, sie hat die blaue Augen und die langen blonde Haare.Ihre Nase ist angerissen, sie interessiert sich für die Mode.Kamila ist sehr attraktiv und sportlich, sie schwimmt und spielt Volleyball.
Sie hilft mir oft die Mathematik und das Englisch lernen.
Sie ist hilfsbereit und intelligent. Sie ist immer hilfsbereit. Ich mag mit ihr meine Freizeit verbringen, sie ist pünktlich. Kamila hat fantastische Laune und sie ist energisch. Ich mag sie, weil sie ehrlich und vertrauenswürdig ist, kann ich auf sie in den Notständen verlassen. Sie ist immer nett und höflich für alle.

Paweł, ich hoffe, dass wir bald treffen.

Aufwiedersehen.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego