PROSZE O SPRAWDZENIE!!!!!!!!!!!!!!!! BŁAGAM.......

Temat przeniesiony do archwium.
To jest mój opis dnia. Jakby ktoś mógł sprawdzić może coś poprawić. To byłabym ogromnie wdzięczna ;];];];]

Am Montag Ich stehe euf um habl nach siben
Dann Ich Frühstücke
Danach Ich washe mich an.
Nachher Ich gehe in die Schule samt Agata.
Ich Komme nach House um zwanzig vor drei.
Daraufhin Ich esse zu Mittag.
und Ich spiile das Geschirr.
Der Abend Ich mache Hausaufgaben.
Anschließend Ich sehe ferm und Ich gehe schafën.

Z góry dzięki, bo jak widzać nie jestem w tym orłem...:PP
Am Montag stehe ich um 7.30 Uhr auf.
Dann frühstücke ich.
Danach wasche ich mich.
Später gehe ich mit Agata in die Schule.
Um 14.30 Uhr komme ich nach Hause zurück.
Dann esse ich zu Mittag.
Und ich wasche das Geschirr ab.
Am Abend mache ich meine Hausaufgaben.
Danach sehe ich fern und endlich gehe ich schlafen.

jesli masz problemy lub nie chcesz pisac sama zadan z niemieckiego, mozesz zamowic gotowe wypracowanie u mnie poprzez [gg] lub mail: [email]

Ceny wypracowan to:
do 150 słów - 15zł
od 150 słów - 25zł

ZAPRASZAM!!!
a napiszesz mi pracę na 80 stron A4 za 25zł?:p zgłoszę się w stosowanym czasie ;)
>Bartosz J.T. Narozny 1 Lut 2009, 11:02
>lubie niemiecki, historie Niemiec i takie tam rozne:) najwieksza satysfakcje >mam, kiedy moge komus pomoc w niemieckim, jak widze, ze ktos cos dziekie mnie >zrozumial. czuje sie wtedy taaaaki potrzebny swiatu :D

Oj Bartek.. i wystawiłeś światu rachunek.. ;-)

Może jestem staroswiecki, albo żyje w jakiejs innej rzeczywistości..
myślę, że wiesz co mam na myśli..;-)
pomoz mi zbierac:
https://niemiecki.ang.pl/forumw.php?IDt=31451
Życze Ci powodzenia, ale uważam, że nie tędy droga. Cel uświęca środki? Nie sądzę.. Twój wybór.

ps Czy uważasz, że jest to fair? Nie pytam już nawet, czy jest to etyczne, bo młodzież nie rozumie już chyba w ogóle tego słowa..
masz racje:) ale spojrz w szkole i poza nia bardzo wiele osob prosi mnie o pomoc, praktycznie kazda moja przerwa wyglada tak: wychodze z klasy i juz, wez powiedz, sprawdzisz, popraw, prosze pomoz napisac. nigdy nie odmawiam. tylko, ze teraz zaczelo mi to troche przeszkadzac- mam malo czasu dla siebie. nauczyciele najmniej biora pod uwage oceny z zadan pisanych w domu(wiec bardzo mocno to nie rzutuje na ocene semestralna).

moim marzeniem jest pojsc studiowac germanistyke, a ta szkola odpowiada mi najbardziej, tyle ze cholera platna jest
Mam nadzieję, że idziesz na lingwistykę stosowaną z dwoma specjalizacjami (translatoryka i glottodydaktyka). Szkoda, że nie można robić tam magisterki. Rozejrzyj się jeszcze w okolicy za czymś podobnym, a najlepiej znajdź kogoś kto tam się obecnie uczy (i sprawdź jego/jej poziom językowy - możesz się rozczarować).
PS. Szkoła wygląda nieźle.
magisterka?
prosto z mostu walne: nie wiem o co chodzi z magisterka:D
To było do Maciusia ;-) ale ten musi na nią trochę poczekać :-)
wiecie mam problem z studiami;( bo w szczecinie jest taka alternatywa albo za darmo i kiepskie(niemiec, ktory pracuje u mnie w szkole zrezygnowal z prowadzenia zajec tam, bo poziom byl gorszy od klasy germanistycznej z mojego LO) lub platne i z lepszym poziomem.

mam wiecie problem w tym: uwazam, ze jak chce sie nauczyc niemca to mi szkola powinna byc obojetna. bo nie wazna jest szkola, tylko moje checi i samozaparcie. z drugiej strony nie wiem, czy w tak waznej sprawie mozna by postawic na te gorsze studia. to strasznie trudny wybor. a ja nie mam zadnego doswiadczenia.
a czemu inne miasto nie wchodzi w grę?:)

jeżeli to kwestie finansowe, bo Twoi rodzice nie stoją wysoko z zarobkami, to keine Sorgen ;) jeżeli jakiegoś pułapu tam się nie przekracza, to dostajesz stypendium socjalne - łącznie... nie chcę Cię okłamać, ale o ile mnie pamięć nie myli coś koło 700pln na miesiąc ;) a wierz mi, że za tę kwotę da się przeżyć i jeszcze odłożyć...;)

magisterka nie, Bachelor Thesis - za 2 lata jak ulał i to za 25zł:p
700 zł to chyba socjalne + naukowe, wtedy się zgodzę (moja koleżanka dostaje mniej więcej tyle na miesiąc, UJ)
Maksymalna wysokość stypendium socjalnego - 600 zł.
Wartość punktu sportowego - 40 zł,
Wysokość stypendium na wyżywienie -50 zł,
Maksymalna wysokość stypendium mieszkaniowego - 200 zł.

źródł:
http://www.mini.pw.edu.pl/~simonow/stypendia.html
80 stron na licencjat to trochę za dużo, nikt tego całego nie czyta, łącznie z autorem ;)
Tylko, że rzadko kto dostaje 700 złotych socjalnego, ja jeszcze nie słyszałam. Najczęściej 3[tel]zł.
zgadzam się, ja miałam 50 stron pisaniny, reszta Anhang ;-)
nie lapie sie;) ech... ja najchetniej to bym chcial tez szczecin, daltego ze to bylo by najwygodniejsze rozwiazanie dla mnie.
nie będę mówił nazw uczelni głośno, które przy składaniu wniosku nawet nie rządają potwierdzenia zarobków rodziny ;) piszesz po prostu, że masz bardzo niski dochód, albo go w ogóle nie masz ;)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia