Błagam Was sprawdźcie mi to, bo na jutro to potrzebuję. Mój niemiecki kuleje, więc mam na pewno wiele błędów.Musze te zdania zamienić na czas przeszły,a o nim nie mam zielonego pojęcia:(( Plizzz
W środę 6 czerwca odbył się dziń sportu. W godzinach 9.00- 12.30 odbyły się konkursy w różnych dyscyplinach. najpierw zaczęliśmy od ćwiczeń na dzień dobry. następnie odbyły się indywidualne mecze tenisa stołowego. Potem odbył się emocjonujący mecz piłki nożnej. W meczu brały udział 2 drużyny: uczniowie i nauczyciele. Później odbyły się szkolne finały dziewcząt w siatkówce. Później zaczęły się szkolne finały chłopców w siatkówce. Na końcu odbyły się indywidualne zawody w lekkoatletyce, biegu na 60m i skoki do wody. Po południe wręczono medale zwycięzcą.
Am Mittwoch hat den Sporttag stattgefunden. In Stunden von 9 bis 12.30 hat Wettbewerbe in verschieden Disziplin stattgefunden. Erst hat wir von Guten- Morgen- Gymnastik begonnen. Nächstens hat individuell Spiel Tischtennis stattgefunden. Danach hat aufregend Fußballspiel stattgefunden. In Spiel hat Teilnahme zwei Mannschaft: Schüler gegen Lehrer genommen. DAnn hat Schulfinale Mädchen in Volleyballspiel stattgefunden. Weiter hat Schulfinale Jungen in Volleyballspiel begonnen. Zum Ende hat Wettkampfe individuell in Leichtathletik, 60-m-Lauf und Weitsprung stattgefunden. Nachmittags hat Medaillen Sieger überreicht.
Z góry serdecznie dziękuję:))