List - opis studniówki

Temat przeniesiony do archwium.
Napisz list do kolegi z Niemiec o tym, co robiłeś podczas studniówki: gdzie i kiedy odbyła się impreza, jak wyglądały przygotowania, jak była dekorowana sala, jak była ubrana twoja partnerka i ty, opis samej studniówki.
Po polsku: Bal maturalny, który odbył się całkiem niedawno, był dla mnie najpiękniejszym dniem w życiu. W Polsce nazywa się to Studniówką. Odbyła się ona 18 stycznia na sali gimnastycznej w naszej szkole. Studniówka powinna być organizowana około 100 dni przed maturą. Na tę okazję została specjalnie przygotowana i udekorowana sala. Wszystko wyglądało przepięknie. Uroczystość rozpoczęła się punktualnie o 19 przemówieniem pani dyrektor. Potem tańczyliśmy poloneza. Ćwiczyliśmy go bardzo długo, więc byliśmy dobrze przygotowani. Obowiązywał strój wieczorowy: dziewczyny ubrane były w piękne suknie, a chłopcy w garnitury. Były występy kabaretowe, a wszyscy tańczyli na parkiecie. Impreza trwała do białego rana. W swoim kolejnym liście opisz też swoją studniówkę. Pozdrawiam
Po niemiecku: Senior prom, die vor kurzem war der schönste Tag in meinem Leben. In Polen, das ist Studniówka. Sie fand am 18. Januar für das Fitness-Studio in unserer Schule. Studniówka sollte etwa 100 Tage in der Sekundarstufe. Diese Möglichkeit wurde speziell vorbereitet und dekoriert Zimmer. Alles war shonheite. Die Zeremonie begann pünktlich um 19 Rede von Frau Direktor. Dann haben wir tanzen Polonaise. Wir uben eine sehr lange Zeit, so waren wir gut vorbereitet. Bewerben Abendkleid: Mädchen trugen schöne Kleider und Jungen in Anzügen. Ehemaligen Kabarett Aufführungen, und alle tanzten Stock. Die Party dauerte bis zum Morgengrauen. In seinem nächsten Brief an Ihre Studniówka. Mit freundlichen, xyz
Wiem, że jest tu sporo błędów, ale to nie musi być napisane jakoś rewelacyjnie. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.
Dałoby radę sprawdzić ten list? Nie muszą być wszystkie błędy poprawione, wystarczy żeby szyk zdań był w porządku. Byłbym bardzo wdzięczny.
Jakiś lichutki translator: "Senior prom" ?
Jak wyżej -list NIE musi być jakos uper dokładnie; chodzi mi bardziej o składnię.
Da radę to sprawdzić? Na juro jest mi to potrzebne, więc byłbym wdzięczny za jakąkolwiek formę pomocy.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia