Witam . Prosze o sprawdzenie mojego wypracowania i w razie błędów o poprawe. Prosze zwrocic uwage na gramatyke , bo z tym u mnie najgorzej
Z góry dziękuję:)*
Studia rozpoczęłam w pażdzierniku 2008. Bardzo dobrze pamiętam ten dzień. Rozpoczął sie nowy etap w moim życiu. Wybrałam pedagogikę, poniewaz lubie dzieci i chce z nimi pracowac. Pierwszego dnia na zajęcia przyszłam razem z koleżanką z liceum. Na wakacjach powiedziala mi , ze ona rowniez będzie studiowac pedagogike na KULu. Umówiłyśmy się że pojdziemy razem. Lepiej byc w nowym miejscu z kims znajomym niz samemu. Cieszyłam się ze zaczynam studia. Cieszyłąm sie rowniez ze poznam nowych ludzi. Wykłady wspominam takze bardzo dobrze. Wszyscy Okazali sie bardzo przyjazni. Juz pierwszego dnia wiedziałam, ze dobrze zrobiłam. Te studia i ten kierunek byly dobrym wyborem.
Die Studium habe ich im September 2008 begonnen. Sehr gut denke ich der Tag . Es fängt der neue Abschnitt im meine Leben. Ich wähle pedagogik, denn ich mag die Kinder und ich möchte mit die Kinder arbeiten.
In ersten Tag an die Vorlesungen bin ich mit eine Freundin von Lyzeum gegangen. Im Sommerferien hat sie mir gesprechen, dass ist sie auf dem KUL pedagogik studieren gewesen. Wir haben sich verabredet, dass sind wir zusammen gegangen. Es ist besser in neu Schule mit die jeande Bekamte als alleinsein. Ich habe mich gefreut, dass ich habe das Studium begonnen. Ich habe mich gefreut, dass ich neue Menschen kennen gelernt. Die Vorlesung gedenke ich sehr gut. Alle erweisen sich sehr freundlich. Schon ersten Tag weiße ich, dass ich habe gut gemacht. Die Hochschule und die Richtung ist gute Wahl gewesen.