Cześć czy możesz mi pomóc w napisaniu opowiadania w perfekcie o podróży może być z humorystycznym wątkiem ja mam taki pomysł :
Razem z przyjaciółmi długo czekaliśmy by w końcu wybrać się do Grecji.
Postanowiliśmy wyjechać pod koniec sierpnia , wybraliśmy piękną grecką wyspę , kupiliśmy bilety , spakowaliśmy walizki i z radością pojechaliśmy na lotnisko. Okazało się jednak że , nas samolot wyleci z opóźnieniem , nie zmartwiło nas to , bo ciągle myśleliśmy tylko o naszej podróży .
Wkrótce siedzieliśmy już na pokładzie samolotu szczęśliwi i uśmiechnięci, nie mogąc doczekać się na błękitne morze i kąpiele w słońcu.
Na miejsce dotarliśmy wieczorem , czekając z niecierpliwością na bagaże okazało się, że jednego z nich brakuje. By wyjaśnić sprawę spędziliśmy 3 godziny na lotnisku ,zmartwiliśmy się trochę że kłopoty już się zaczeły ale okazało się w końcu, że zgłosiła się para , która miała jeden z naszych bagaży a który wyglądał tak samo jak nasz. Wszystko dobrze się skończyło , pomyśleliśmy Ale czekała na nas jeszcze jedna niespodzianka .
Z lotniska pojechaliśmy do miasta , było piękne , po jednej stronie otaczało go górskie pasmo po drugiej morze , od którego powiewał ciepły i przyjemny wiatr. Problemy zaczĘły się gdy zorientowaliśmy się, że przecież musimy gdzieś spędzić noc, nikt nie pamiętał , że oprócz biletów, bagażu , trzeba jeszcze zarezerwować hotel.
Była późna wieczorowa pora , tłumy turystów i brak wolnych miejsc.
Po kilku nieudanych próbach znalezienia wolnych pokoi , nie chcąc tracić czasu poszliśmy na plażę , była piękna noc , rozpaliliśmy ognisko i okazało się że nie tylko my spędzimy dzisiejsza noc na plaży .Wieczór w gronie nowych znajomych , którzy również byli z Polski był bardzo miły . Spędziliśmy więc całą noc w towarzystwie nowych przyjaciół , żartując i bawiąc się do rana .
Nie mam pojęcia za wile o gramatyce więc ciężko mi to idzie
mój e-mail : [email]