Sprawdzenie + tłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Będę bardzo wdzięczna za sprawdzenie :
Ich fahre jeden Montag nach Katowice mit Asia auf Biologie Unterricht. Ab und zu mittwochs habe ich Matchematik Unterricht. Dreimal oder viermal in der Woche gehe ich spazieren mit meiner Hund. Ich treibe Sport nicht, deshalb ich habe viele frei Zeit. Während Wochende treffe sich ich mit meiner Freunde. Wir sehen Filme, ubër alles sprechen ind wir gehen ins Kino. Manchmal fahre ich besuche meine Familie, sie wohnt nahe.

oraz za przetłumaczenie tekstu w czasie przeszłym:
Zimowe ferie spędziłam w domu. Moja siostra uczyła się do matury, więc starałam się jej nie przeszkadzać. Często chodziłam na spacery z moim psem po lesie i odwiedzałam bibliotekę. Nie miałam czasu na przeczytanie wszystkich książek. Spotykałam się z moją przyjaciółką i raz odwiedziłyśmy koleżanki z letniego obozu. Jeździłam na zakupy z moją mamą. Jednego dnia pojechałam do szkoły nakarmić zwierzęta. Podczas drugiego tygodnia ferii spędziłam kilka dni u mojej babci. Ona wyjechała na narty, a ja pilnowałam domu i jej psa. Dużo czasu spędziłam przez komputerem - rozmawiałam z przyjaciółmi i oglądałam filmy. Podczas ferii bardzo odpoczęłam.

Z góry dziękuję =)
Ich fahre jeden Montag mit Asia nach Katowice zum Biologie Unterricht. Ab und zu habe ich mittwochs Mathematikunterricht. Dreimal oder viermal in der Woche gehe ich mit meinem Hund spazieren. Ich treibe keinen Sport, deshalb habe ich viel freie Zeit. Am Wochenende treffe ich mich mit meinen Freunden. Wir sehen Filme, sprechen über alles und gehen ins Kino. Manchmal besuche ich meine Familie, sie wohnt in der Nähe.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie