Sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Napisałam list w którym mam opisac swoich przyjaciół. Napewno dużo jest tu źle bo nie za bardzo umiem niemiecki. Prosze o pomoc.

Hallo Ania. Eingangs begrüße ich dich herzlich. Nicht wahr dort neu in der Schweiz? Ich will das Heute dir Eva und Tomek über meine Freunde erzählen. Also Ania das 17 latnia das Mädchen. Er geht in dieses Schulgebäude ich und sehr mag er Biologie. Er ist mittelgroß. Er hat die schwarzen Haare und die sehr großen blaue Augen. Wie sagte ich frühzeitig er mag eine Biologie. In der Zukunft will er Arzt werden. Aber er interessiert sich auch der Volleyball und dem Schwimmsport. Ich mag sie weil sie ist nett, sympathisch trotzdem wie ich dir ihr meine Geheimnisse anvertrauen kann. Am oftmals schwimmen gehen wir zusammen oder den ganzen Abenden wir klatschen. In Folge mag ein Kerl Tomek wie das den Fußball. Er hat die 19 Jahre. Er ist groß. Er hat die braunen Haare und die grauen Augen. Sehr träumt er von tym um hinauszufahren nach Frankreich. Er interessiert sich für den Sport und die Musik. Oftmals in Konzerte gehen wir zusammen. Er ist sehr toll, aber den Zeiten hartnäckig. Aber ich mag ihn sehr vor allem hinter das seine den Charakter Fühlen. Auf dem abschließen ich meinen Brief. Ich erwarte eine Abbuchung. Erzähl mir über deine Freunde und beschreib wie ihr zusammen die freie Zeit verbringen mögt.
jakos nie jestes szczera z tym zadaniem, poniewaz skopiowalem twoj tekst do e-tlumacza i przetlumaczylem go na polski i to wyszlo

Ania Witam. Po pierwsze, witam was serdecznie. Nie prawda, że nowy w Szwajcarii? Dziś chcę wam opowiedzieć o moich znajomych Ewa i Tomek. Więc 17-latnia dziewczyna Ania. Idzie do tej szkoły i bardzo mi się podoba biologii. Jest średniej wielkości. Ma czarne włosy i duże niebieskie oczy. Jak powiedziałem na początku może być biologia. W przyszłości chce zostać lekarzem. Ale jest też zainteresowany siatkówka i pływanie. Lubię ją, bo jest miły, sympatyczny ale jak mogę ją powierzyć Ci moje tajemnice. On często pływają razem lub pójść na całość nocy klaskać. W konsekwencji może być Tomek facetem jak piłka nożna. Ma 19 lat. On jest wielki. Ma brązowe włosy i szare oczy. Tak jak marzy o Tym, by wyruszyć do Francji. Interesuje się sportem i muzyką. Często w porozumieniu, idziemy razem. On jest bardzo wielki, ale czasy uparty. Ale lubię go bardzo uczucie zwłaszcza po którym jego charakteru. , W którym kończę moje pisma. Mam nadzieję, polecenia zapłaty. Opowiedz mi o swoim znajomym i razem opisać w jaki sposób mogą Państwo spędzić wolny czas.

widac, ze e-tlumacz pracowal za ciebie! Leniuchu!

»

Studia językowe