Meine Samstag.
Ich bin um 9 Uhr aufgestanden, ich habe geduscht und die Zähne geputzt. Dann habe ich appetitlich gefrühstückt mit den Eltern. Danach habe ich zu meine Oma gefahren und in Aufträge geholfen. Um 13 Uhr habe ich zuruckgekehre und ich bin Computerspiele gespiele und im Internet gesurfe. Um 15 Uhr bis ich Abendessen gegessen und Video angesehen. Um 17 Uhr bis ich mit Freundem getroffen. Wir sind zu Chinese Bar gegangen und eine Thai Chicken essen. Dann habe ich zuruckgekehre und ich bin ein Hausaufgaben gegessnen. Um 20 bin ich im Bad genehme und TV gefernsehe. Danach habe ich schlafen gegangen.
Moja sobota.
Wstałem o 9, wziąłem prysznic i umyłem zęby. Później zjadłem apetyczne śniadanie z rodzicami. Następnie pojechałem do mojej babci i pomogłem jej w porządkach. O 13 wróciłem i grałem na komputerze oraz surfowałem w Internecie. O 15 zjadłem obiad i obejrzałem film. O 17 spotkałem sie ze znajomymi. Poszliśmy do baru chińskiego i zjedliśmy kurczaka po tajsku. Później wróciłem i odrobiłem pracę domową. O 20 wziąłem kąpiel i oglądałem telewizję. Następnie poszedłem spać.
Proszę o sprawdzenie mojego tekstu o dniu wczorajszym. Najważniejsze, aby nie było w nim błędów związanych z czasem i przyimkami (? choć nie jestem pewien czy tak to się nazywa, chodzi o ein, eine i tak dalej). Tekst powinien też sie "trzymać kupy" ale mam nadzieję, że to mi się udało zrobić.