Konjuktiv II Passiv. Proszę o sprawdzenie zdań!

Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna
und ausnahmsweise antworte ich Dir mal, TT. Lukar, der Admin, ist auf mich deutlich sauer, seit Jahren... der hätte gern ein rein kommerzielles Forum. Also, selbst wenn ich wollte, ich könnte keine Beiträge löschen (lassen). Manchmal ist das echt schade... :-)
Aha, no to jak to napisać, no taką uwagę np. za złe zachowaie, może być w sensie "nagana", najwyżej będzie nieco ostrzej.
A tak btw. co oznacza ten Kaese?
(nimm TT [new] nicht ganz so ernst..., und Mokotow ist schusselig... :-)
Bist du echt schusselig? A co to? Satellitenschuessel?
Czy też ktoś obcy miesza w naszych postach? Bo ja już nawet po polsku tego bełkotu nie rozumiem.
A jeżeli chodzi ci o mnie, to zaprzestań obrabiania mi mojej dupy!Ist nicht fair!
Stille, toż Ty d...a? Nie wierze...
Sory, ale zamieszaliście mnie całkowicie. Już sama nie wiem o co chodzi. Zresztą nawet nie mam czasu się zastanawiać.
Das glaube ich Dir. Frag Deinen Lehrer.
Ok. Niech wam będzie..
Nie rzucaj się na Stille - Mokotow! Zabierz twoje brudne łapy od dziewczyny! Nie rżnij głupa!
Ja nie wiem, co to TT, czy jakiś Lukar, czy co. Co on ma z tobą - mnie wcale nie obchodzi.
Stille jest ostra i chce wiedzieć, jak to jest. Ty ją odwalasz na "gotowca", w którego ma ślepo wierzyć. Uważam, że to jest nie pedagogiczne. Wsadzasz człowieka do szufladki na zasadzie "ha! jej to wystarczy". Reszta Voodo-Children ma problemy z rodzajnikami i nie ma nawet pojęcia o tym, co Stille chce się nauczyć.
A te wasze Adminy? A gdzie one? Usuwają posty, jak stare komunisty z roku 1972. Gierek: pomożecie? Pomożemy! Nic z tego i tak nie wyszło. "Zamordyzm" nie ma przszłości!
A na moją Stille nie dam powiedzieć ani jednego złego słowa! Ona idzie w dobrym kierunku (dla mnie, starego dziada, jej wiek nie gra absolutnie żadnej roli). Fajna jest! I życzę jej, żeby wtrzymała!
Stille! Sorry za ten wpis, ale kiedyś trzeba tym koniom powiedzieć, w którym kierunku mają jechać! To nie ma związku z tobą! Niemiecki jest fajny!
Zitat:

"to zaprzestań obrabiania mi mojej dupy!"
mam ci ciebie (Mokotowa) zacytować z innego wpisu, konisiu? Może wtedy załapiesz o co chodzi? Mnie chodzi o to, że ty - Mokotow - mi moją dupę gdzie indziej obrabiaz. Czy to było wystarczająco po polsku? zacytuję chętnie! Soll ich es wollen duerfen?
Ooo jaa.. z tymi dzieciakami masz rację, bo to jest prawda. "Niestety", co dla niktórych, mam nieco ambicji chęci do dalszej pracy, więc łatwo się domyslić, że chciałabym to umieć i rozumieć, a nie tylko mieć, nie na tym rzecz polega!
A co do tego forum, to się nie wypowiadaam, bo nie wiem nawet o co chodzi, istnięję tu od wczoraj..
Du darfst wollen, was Du nur möchtest. Die Welt ist frei. Und meine Antworten an Dich haben sich hiermit erschöpft. Eventuell ändere ich meine Meinung, das hängt von Dir ab, TT.
Wer ist TT?
Den Kerle kann man nicht sehen!
Und du Molotow, du bist ueberhitzt und erschoepft. Mach lieber die Hausarbeiten fuer die Verwirrten weiter! Und bearbeite auch andere Aersche heimlich ab! Rżniesz niewiniątko, a jesteś potwornym fałszywcem! Komuna!
Stille! Bleibe am Ball und vergiss es!
Forum? Lese mal andere Beitraege! Eine Katastrophe (Katastrofe?).
Du bist scharf und es ist gut so!
Jakbym czegoś nie wiedziała, mogłabym napisać do Cibie, niekoniecznie na forum, np. na gg?
Dzięki Bongo, jesteś super!
Vergiss es. Zainstalowałem sobie ten gg wczoraj. Paskudztwo przeładowane reklamami. Dostałem ocznej nerwicy i wywaliłem to dzisiaj z maszyny. Wymyśl sobie jakiegoś majla (fikcyjnego na przyład!) w o2.pl, czy wp.pl. czy gdzie. Wtedy możemy pogadać. Gadu-gadu jest dla mnie po prostu za dziecinne. Nie chcę tu nikogo urazić, ale mi się nie podoba. Skype nie ma takich pierduł, jak gg. Ale to jest jedynie moje subiektywne zdanie! To nie ma być antyreklama! Po prostu do mnie nie przemawia. za dużo kraników, dywaników, pozłacanych wycieraczek i innych bzdur...
Następny krok należy do ciebie.
ok. To twoje zdanie i masz do niego prawo. Skype nie mam i jakoś nie przepadam za nim. Daj mi chwile założę maila.
Już mam: [email]
Temat przeniesiony do archwium.
31-47 z 47
| następna

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa - tłumaczenia