Prosze o pomoc

Temat przeniesiony do archwium.
Napisz, w jaki sposób nauczycielka zwróci sie do innych w trybie rozkazującym:

1. Thomas und Uwe, ihr könnt ins Sprechzimmer reinkommen.
2.Maja, kannst du das Fenster aufmachen?
3.Alex, kannst du, bitte, die Hausaufgabe lesen ?
4.Ihr könnt die Videos in der Mdiothek ausleihen.
5.Frau Rösti, können Sie das Projektprogramm mitbringen?

Prosze o pomoc
Odrób najpierw stare, zaległe lekcje porządnie. A potm poczytaj o tym twoim "trybie".
Kurde człowieku jesli nie chcesz mi pomóc to nie odpowiadaj na to co pisze. Musze zrobic pare zadan na prace kontrolne z jezyka którego prawie wogole nie rozumiem i z którego matury nie bede pisac. Znalazłam to forum i prosze o to ludzi którzy sa skłonni mi pomóc w tym w czym jestem noga, rozumiesz ?
Z POWAŻANIEM
nie rozmumiem. Po kiego ci to wtedy?
Po to zeby zaliczyc rok bo niemiecki mam obowiazkowy rozumiesz ? Niestety ja sobie tego nie wybierałam .
No, to kuj. Jesteś w internecie na całym świecie. I kogo to obchodzi, że masz jakiśtam język? Poczekaj aż Moko i Japa wrócą z podwórka. A przez ten czas, to sobie się poucz. Na pewno wiedziałaś, że tam jest niemiecki i, że trzeba go będzie zaliczyć. Co JA MAM z tego, że TY zaliczysz niemiecki? Porzucaj się porzucaj. Ja lubię kłótliwe baby. Nie zauważyłaś? I NIE MAM NIC LEPSZEGO DO ROBOTY!
No pewnie, że nie masz nic innego do roboty, to widac. Pewnie jestes przesadzony i obrażony na cały świat. Siedzisz tylko przy tym kompie i lubisz ludziom krew zatruwać. Dobra, skonczmy tę dyskusje zajmij sie lepiej innymi "kłutliwymi babami" ;]
A ty się zabierz lepiej za naukę, zamiast chcrzanić tutaj bzdury!
Mogłby mi ktoś pomóc w tym zadaniu? Prosze
http://www.verbformen.de/

wpisz slowa/czasowniki i dostaniesz ich konjugacje/zobacz w tabeli pod Imperativ i zastosuj w twoich zdaniach

an die Arbeit los!
Oj, jeczadlo, chyba bedziesz musiala pokazywac cycki..
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia