Prosze o sprawdzenie życzeń

Temat przeniesiony do archwium.
proszę o sprawdzenie tych, życzeń:)
Liebe Tante, zu deinem Geburtstag wünsche ich Dir, dass Du nie aufhörst, an deine Träume zu glauben, weil wir durch die Träume alle schwierigsten Zeit überstehen können. Dass Du Freude geben kannst. Lass deine Tränen regnen nur wenn du glücklich und nicht wenn Du traurig bist. Dass es heiterer Himmel über Dir wird und dass Du dich nur mit den wohlwollenden Leuten umgeben wirst :) Mögen sich deine Pläne erfüllen, wie Du geträumt hast. Alles Gute !
Cytat: Polak18
proszę o sprawdzenie tych, życzeń:)
Liebe Tante, zu deinem Geburtstag wünsche ich Dir, dass Du nie aufhörst, an deine Träume zu glauben, weil wir durch die Träume alle schwierigsten Zeit überstehen können. Dass Du Freude geben kannst. Lass deine Tränen regnen nur wenn du glücklich und nicht wenn Du traurig bist. Dass es heiterer Himmel über Dir wird und dass Du dich nur mit den wohlwollenden Leuten umgeben wirst :) Mögen sich deine Pläne erfüllen, wie Du geträumt hast. Alles Gute !

za duzo dass
to wiem, ale mi chodzi bardziej o treść czy jest dobrze
To przeciez zebrak od tych kolorowych! Diego! Kartonem poruszaj!
btw. Sein Post wurde gekillt. Die anderen Posts werden auch korrigiert. heute ist der 11.12. und es erscheinen auf einmal Posts vom 9.12. als heuteige. Die Kommune wirkt, wie die Sau. Ich glaube, der Moko ist dorten wieder da... und macht Putzete!
Oni mu wcale nie chca tego tlumaczyc, to sie teraz podlizuje tutaj. Asgard hat schon einen Nervenzusammenburch erlitten. Moko hat sich zurückgezogen und Japa schreibt sowieso nur noch "zu korrigierenden Käse". Wohlwollend bis die Tränen schneiend regnen!
Jestem przeciwko!
Entweder wir oder irgendwelche Blue Man´s...
Tresc jest dobrze, aber inhaltlich ein wenig obsolet.
edytowany przez hammel: 11 gru 2010
Cytat: hammel
To przeciez zebrak od tych kolorowych! Diego! Kartonem poruszaj!
btw. Sein Post wurde gekillt. Die anderen Posts werden auch korrigiert. heute ist der 11.12. und es erscheinen auf einmal Posts vom 9.12. als heuteige. Die Kommune wirkt, wie die Sau. Ich glaube, der Moko ist dorten wieder da... und macht Putzete!
Oni mu wcale nie chca tego tlumaczyc, to sie teraz podlizuje tutaj. Asgard hat schon einen Nervenzusammenburch erlitten. Moko hat sich zurückgezogen und Japa schreibt sowieso nur noch "zu korrigierenden Käse". Wohlwollend bis die Tränen schneiend regnen!
Jestem przeciwko!
Entweder wir oder irgendwelche Blue Man´s...
Tresc jest dobrze, aber inhaltlich ein wenig obsolet.

moko hat sich zurückgezogen? Bin ich Schuld daran?
hammel nowe wcielenie bongo-bongo ? : D rozumiem to co napisales ; d nie zebram, chyba od tego jest ten portal co nie ? Skoro cos jest zle to moze moglbys mi to wskazac i ewentualnie doradzic ? Czy tez za duzo ?

pierwsze zdanie jest pokrecone to co napisales trzeba napisac prosciej zycz cioci wszystkiego dobrego na urodziny a przede wszystkim zeby wierzyla w swoje sny ktore jej pomagaja przetrwac trudne chwile
hast du die poetische Metapher noch nicht geschnallt, Pokemon? Lesen verstehen! Hirn einschalten und DENKEN! Ten portal jest do szlifowania a nie do bezmyslnego analizowania twoich wydumanych cudactw z Tränen, die regnen!. A Bluemann´s haben dich total ignoriert. Wohlwollend! Noch nixa gemerkt? Czy to tez za duzo?
Schreibe einfache Sätze und tue nicht so, als ob du eine beleidigte Tomate wärest! Erwache!
niestety to musi byc metaforyczne bo takie mam zadanie. oto polska wersja moze to pomoze.
"Droga Ciociu, z okazji urodzin życzę Ci, abyś nigdy nie przestała marzyć, bo marzenia pozwalają nam przetrwać wszystkie najtrudniejsze chwile. Abyś potrafiła dawać radość. Niech Twoje łzy będą tylko łzami radości, a nie smutku. Aby niebo nad Tobą było jaśniejsze i aby otaczali Cie tylko życzliwi ludzie. Niech Twoje plany toczą się tak jak tego pragniesz. Wszystkiego najlepszego! "
Ja pisze o MOJEJ metaforze, a nie ot woich cudactwach.
Jak sa "zyczliwi ludzie" po niemiecku? Wohlwollend? Jak jest "jasniejsze niebo"? Heiterer Himmel? Jak jest "tak, jak tego pragniesz"? Jezu! Glacjezus!
ok nie ważne. Widzę, że coraz mniej ludzi tutaj będzie zaglądać i bardzo dobrze ;)
ok nie ważne. Widzę, że coraz mniej ludzi tutaj będzie zaglądać i bardzo dobrze ;)

zdecydowales sie na niebieskich to zostan tam
jeżeli ktoś nie umie pomagać, to po co tracić czas. nie wiem o co chodzi z jakimis niebieskimi, mam to gdzies, ale tutaj nic sie nie zmienia, dalej chamstwo, ten hammel czy bongo-bongo to pewnie profesorek z uczelni!! takze wszystkiego dobrego Diego.
~
Droga Ciociu, z okazji urodzin życzę Ci, abyś nigdy nie przestała marzyć, bo marzenia pozwalają nam przetrwać wszystkie najtrudniejsze chwile.
Liebe Tante, zu D/deinem Geburtstag wünsche ich D/dir, dass D/du nie aufhörst zu träumen, denn die/unsere Träume lassen uns auch/sogar die schwersten Augenblicke (im Leben) überstehen/ denn (die) Träume erlauben uns in den schwierigsten Augenblicke/Momenten durchzuhalten.
Abyś potrafiła dawać radość. Dass D/du (anderen) Freude geben kannst. (Es soll D/dir gelingen anderen Freude zu bereiten. -> ohne dass)
Niech Twoje łzy będą tylko łzami radości, a nie smutku. Deine Tränen sollen Tränen des Glücks und nicht der Trauer/Traurigkeit sein.
Aby niebo nad Tobą było jaśniejsze i aby otaczali Cie tylko życzliwi ludzie. Der Himmel über D/dir soll heller/klarer sein und nur freundliche Menschen sollen D/dich umgeben. Möge der Himmel über D/dir hell/klar und die Menschen um D/dich freundlich/wohlwollend sein.
Niech Twoje plany toczą się tak jak tego pragniesz. Mögen Deine Pläne so verlaufen, wie D/du es D/dir wünschst./ den Verlauf nehmen, den D/u (D/dir) wünschst/ersehnst (sehnen klingt metaphorischer :-)
Wszystkiego najlepszego! Alles Gute!
Koniec.
.... und gleich wird jemand schreiben: Mist. :-)
Polak18!
I czego pyskowalo?
Wystarczylo tylko spokojnie popatrzec na wlasna prace i nie wyzywac od razu od chamstwa. Wystarczyloby tylko leciutko ruszyc wlasna dupke!
A tak, sam wyszedles teraz na glupka. Bo powyzsze zdania sa proste w formie i wyraziste w tresci. I do tego jeszcze: po niemiecku. Ot, co, profesorku-pokemonku!
Cytat: mamapia
~
Droga Ciociu, z okazji urodzin życzę Ci, abyś nigdy nie przestała marzyć, bo marzenia pozwalają nam przetrwać wszystkie najtrudniejsze chwile.
Liebe Tante, zu D/deinem Geburtstag wünsche ich D/dir, dass D/du nie aufhörst zu träumen, denn die/unsere Träume lassen uns auch/sogar die schwersten Augenblicke (im Leben) überstehen/ denn (die) Träume erlauben uns in den schwierigsten Augenblicke/Momenten durchzuhalten.
Abyś potrafiła dawać radość. Dass D/du (anderen) Freude geben kannst. (Es soll D/dir gelingen anderen Freude zu bereiten. -> ohne dass)
Niech Twoje łzy będą tylko łzami radości, a nie smutku. Deine Tränen sollen Tränen des Glücks und nicht der Trauer/Traurigkeit sein.
Aby niebo nad Tobą było jaśniejsze i aby otaczali Cie tylko życzliwi ludzie. Der Himmel über D/dir soll heller/klarer sein und nur freundliche Menschen sollen D/dich umgeben. Möge der Himmel über D/dir hell/klar und die Menschen um D/dich freundlich/wohlwollend sein.
Niech Twoje plany toczą się tak jak tego pragniesz. Mögen Deine Pläne so verlaufen, wie D/du es D/dir wünschst./ den Verlauf nehmen, den D/u (D/dir) wünschst/ersehnst (sehnen klingt metaphorischer :-)
Wszystkiego najlepszego! Alles Gute!
Koniec.
.... und gleich wird jemand schreiben: Mist. :-)

i to jeszcze jaki MIST
Polak18!
I czego pyskowalo?
Wystarczylo tylko spokojnie popatrzec na wlasna prace i nie wyzywac od razu od chamstwa. Wystarczyloby tylko leciutko ruszyc wlasna dupke!
A tak, sam wyszedles teraz na glupka. Bo powyzsze zdania sa proste w formie i wyraziste w tresci. I do tego jeszcze: po niemiecku. Ot, co, profesorku-pokemonku!

te zdania i zwroty sa do niczego a jak ktos nie umie jeszcze po niemiecku to niech sie trzyma od takich popraw z daleka
polak wlacz zarowke i napisz sam
Polak18!
I czego pyskowalo?

te zdania i zwroty sa do niczego a jak ktos nie umie jeszcze po niemiecku to niech sie trzyma od takich popraw z daleka
polak wlacz zarowke i napisz sam
diego nie umiesz poprawiać to dlatego są beznadziejne (nie ja to układałem ale jest to do przetłumaczenia jak widać), profesorek bongo srongo pod milionami postaci dalej siedzi na tym forum aż będzie robił pod siebie, jedynie mamapia potrafi pomóc widać profesjonalizm i normalne podejście do sprawy pozdr :)
Polak18!
I czego pyskowalo?

Do kogo to piszesz w ogóle ?? Słucha ktoś ciebie w ogóle?
Pisze to do ciebie. Do Polak18. Nie czytaty? Za durny na skapowanie, co stoi w poscie? Zaczatowany jestes juz zupelnie, co nie? Ja mam czas. Ale ty marnujesz twoj czas. Nie sluchaj mnie. To ci na pewno dobrze zrobi. Niczego sie przez to twoje przemadrzale chrzandolenie nie nauczysz. Pyskuj, pyskuj, pokemonku.
Polak18!
I czego pyskowalo?

Do kogo to piszesz w ogóle ?? Słucha ktoś ciebie w ogóle?

ja go slucham
diego nie umiesz poprawiać to dlatego są beznadziejne (nie ja to układałem ale jest to do przetłumaczenia jak widać), profesorek bongo srongo pod milionami postaci dalej siedzi na tym forum aż będzie robił pod siebie, jedynie mamapia potrafi pomóc widać profesjonalizm i normalne podejście do sprawy pozdr :)

chlopysiu to jest zle zrobione ale to twoja sprawa ja nie bede google poprawiac a ta kobieta nie ma pojecia co ona powypisywala a bongo wpuszcza cie w maliny siadz napisz sam a potem pogadamy
Pisze to do ciebie. Do Polak18. Nie czytaty? Za durny na skapowanie, co stoi w poscie? Zaczatowany jestes juz zupelnie, co nie? Ja mam czas. Ale ty marnujesz twoj czas. Nie sluchaj mnie. To ci na pewno dobrze zrobi. Niczego sie przez to twoje przemadrzale chrzandolenie nie nauczysz. Pyskuj, pyskuj, pokemonku.

No jasne, że masz czas bo nie masz nic innego do roboty :) No jasne, że ciebie nie będę słuchał bo nie wnosisz nic konstruktywnego poza sformułowaniami typu "Jezu". Owszem nauczę się np. jak rozpoznać osobę bongo-bongo, która ukrywa się pod innym pseudonimem hammel - niezle ci idzie haha. Diego ty go słuchasz, a on jedzie na ciebie w co 2 poście no to gratuluje :))
Nie piernicz. Od poczatku wyjasnilem sprawe bongo-bongo, wiec nie odkrywasz tu ameryki, cwaniaczku. Ty jestes po prostu jeszcze 20 lat za murzynami na poziome aktualnych informacji. Za durny, aby czytac wszystko, co sie w forum dzieje. Nie odrabiam lekcji. Kapiert? Jesli nie kapiert, to nie kapiert. Bo to za trudne dla ciebie. Otwarcie slownika jest dla ciebie tez za trudne. Ty rozumiesz tylko to, co ci sie do dzioba wsadza. Co do mojego zajecia, to tez jest to od lat jasne. Nie wiem, co to ciagle kogo podnieca? Jakas proba analizy mojej osobowosci? To masz wtedy zajecie na kolejne kilka dlugich lat (ale za durny na to). Znowu nie odkrywasz ameryki.
Im mniej wiesz po niemiecku, tym bardziej rzucasz sie, jak kozi bobek na werblu. Typowy Pokemon.
Moje tysiac nickow nie zmienia ani na milimetr twojej durnoty. Rozszyfrowales mnie totalnie! Huch!
I co z twoim niemieckim? Dupa zimna.
"co sie w forum dzieje." ok nie będę cytował innych zdań bo tu nie ma j. polskiego. (Przypomnę ci pisze się "NA" forum Dummkopf -ie) Moj niemiecki jest jaki jest ale nie rzucam się dlatego, tylko lubię się pośmiać z takich ważniaków. Jestem 20 lat za... ? A Gów. mnie obchodzi co tu się dzieje, odkąd tu jesteś nie zaglądam na tę stronę i nie tylko ja, jak już nic nie mam do roboty to pośmieje się z twoich postów. więc myślisz, że będę rozpatrywał kim ty jesteś ? bauhahahhaha Ale interesujące no super.

No jasne, że masz czas bo nie masz nic innego do roboty :) No jasne, że ciebie nie będę słuchał bo nie wnosisz nic konstruktywnego poza sformułowaniami typu "Jezu". Owszem nauczę się np. jak rozpoznać osobę bongo-bongo, która ukrywa się pod innym pseudonimem hammel - niezle ci idzie haha. Diego ty go słuchasz, a on jedzie na ciebie w co 2 poście no to gratuluje :))

dziekuje ci polak za gratulacje ale hammel jest taki jaki jest i ja nie bede go zmieniac
ja i tak jestem na kleju a karton od butow na mojej szyji ma symbolizowac moja pustke w glowie i dobrze tylko w tej calej historie ja wiem kim ja jestem i hammel nie jest w stanie mnie zgnebic bo ja odrabiam lekcje za innych a nie odwrotnie a on ma racje odrabianie lekcji za innych jest bledne poprawianie wspolnie jest prawidlowe czyli przetlumacz sam zyczenia a reszte zrobimy wspolnie
No, to sie wylacz. Trzep sie z twoimi umiejetnosciami, Holzkopf! Smiej sie z takich wazniakow, jak ja. Twojego lenistwa to wcale nie zmieni. 20 lat za...? Za czym? Za pieluchami, pokemonku? I jeszcze nic sie nie nauczyl. Hoooolzkopf! Czego sie tak trzaskasz? Z mojego powodu? Niemozliwe! Kto ty jestes? Polak maly? (von jetzt an: nur auf Deutsch- du Chinese)
Długo czekałem na twoją rozbudowaną wypowiedz. Wrócę do "podniecaniem się twoją osobą". Zapewne jesteś samotny, albo masz problemy, znam świetnego psychologa dla ciebie wyślę ci jego dane.
Długo czekałem na twoją rozbudowaną wypowiedz. Wrócę do "podniecaniem się twoją osobą". Zapewne jesteś samotny, albo masz problemy, znam świetnego psychologa dla ciebie wyślę ci jego dane.

polak napisz zdania i bedziesz mial z glowy
Cytat: diego13

polak napisz zdania i bedziesz mial z glowy

to co napisales to juz bylo wszystko on nalezy do tego forum i masz dwie mozliwosci zaakceptowc lub nie przychodzic a klocic sie nie masz o co
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia