Bardzo proszę o przetłumaczenie kilku zdań

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 54
poprzednia |
Witam. Na zadanie mam napisać o moich zainteresowaniach jakies 8-10 zdań w języku niemieckim. Głównie interesuję się piłką nożna często gram w nią z kolegami na podwórku oraz lubię oglądać piłkę w TV. Jeżeli chodzi o hobby lubię zbierać repliki mini piłek z mistrzostw świata oraz mistrzostw europy. Tak w wielkim skrócie opisał bym swoje zainteresowania i hobby. Bardzo proszę o napisanie tych kilku zdań. Z góry dzięki.
Cytat: Kamol3
Witam. Na zadanie mam napisać o moich zainteresowaniach jakies 8-10 zdań w języku niemieckim. Głównie interesuję się piłką nożna często gram w nią z kolegami na podwórku oraz lubię oglądać piłkę w TV. Jeżeli chodzi o hobby lubię zbierać repliki mini piłek z mistrzostw świata oraz mistrzostw europy. Tak w wielkim skrócie opisał bym swoje zainteresowania i hobby. Bardzo proszę o napisanie tych kilku zdań. Z góry dzięki.

napisz najpierw po niemiecku a potem poprawimy wspolnie
Kamol3 nie denerwuj. Nie jestes w stanie napisac 10 zdan? To idz pograj w pilke nozna. Pokemonku, skup sie na kupke i nie wygaduj tu blagalnych listow.
A moze nienawidzisz niemieckiego?
Wtedy sprawa jest jasna.
Plis hold de line...
Czemu zaraz musicie byc tacy niemili? Napisałem coś takiego Ich bin ein Sporttyp. Ich interessiere mich für Sport. Ich spiele Fußball mid den Kollegen direkt vor dem Haus. Ich sehe auch gern Fußballspiele fern. Sonst sammle ich verschiedene Minifußballrepliken von den Fußballwelt- und Fußballeuropameisterschaften. Wie jeder Junge sehe ich mir auch gern die moderne Autos an.
Ich bin ein sportlicher Typ.
Ich interessiere mich für Sport. ("Głównie interesuję się piłką nożna" -> Ich interessiere mich vor allem für Fußball.)
Ich spiele mit meinen Freunden direkt vor dem Haus Fußball. ("często gram w nią z kolegami na podwórku" -> Ich spiele oft mit meinen Freunden auf dem Hof Fußball.)
Ich sehe auch gern Fußballspiele im Fernsehen an.
Ansonsten sammle ich verschiedene Minifußballrepliken (was ist das? kleine Fußbälle?) von den Fußballwelt- und Europameisterschaften.
Wie jeder Junge sehe ich mir auch gerne moderne Autos/ die modernen Autos an.

... es fehlen noch zwei Sätze :-)
edytowany przez mamapia: 11 gru 2010
Więc w sumie całość by wyglądała tak?

Ich bin ein sportlicher Typ. Ich interessiere mich für Sport. Ich interessiere mich vor allem für Fußball. Ich spiele mit meinen Freunden direkt vor dem Haus Fußball. Ich sehe auch gern Fußballspiele im Fernsehen an.
Ansonsten sammle ich verschiedene Minifußballrepliken (Ja, das ist kleine Fußbälle) von den Fußballwelt und Europameisterschaften. Ich bin derzeit in der achten. Wie jeder Junge sehe ich mir auch gerne moderne Autos

Czy tak było by dobrze?
Kto tu jest od razu taki niemily? Przeciez zamiast 8-10 napisales dopiero 6 zdan. I to dopiero po naszej ingerencji. I skaczesz.
Potem dostajesz bombowe propozycje i paskudzisz je jakimis nieprzemyslanymi dwoma zdaniami. I kto tu jest niemily?
edytowany przez hammel: 11 gru 2010
Ich bin derzeit in der achten.
In der achten co? Co to jest achte?
Wie jeder Junge sehe ich mir auch gerne moderne Autos. ansehen nazywa sie ten czasownik.
Chodzi mi tutaj o 8 - acht
8 co? Szuflada? Wozek, kolejka?
Cytat: mamapia
Ich interessiere mich für Sport. ("Głównie interesuję się piłką nożna" -> Ich interessiere mich vor allem für Fußball.)
Ich spiele mit meinen Freunden direkt vor dem Haus Fußball. ("często gram w nią z kolegami na podwórku" -> Ich spiele oft mit meinen Freunden auf dem Hof Fußball.)

Do niczego Mist
Ansonsten sammle ich verschiedene Minifußballrepliken (was ist das? kleine Fußbälle?) von den Fußballwelt- und Europameisterschaften.

Do niczego Mist

Cytat: diego13

jak zwykle MIST

Do niczego Mist

Cytat: diego13

jak zwykle MIST

Do niczego Mist

chodzi mi o to że posiadam 8 piłek.
Kamol3. Teraz juz nic nie rozumiem. To zdanie:
Ich bin derzeit in der achten...
oznacza
chwilowo jestem w osmej
Ale...jak dodam pilke (te osma), to wychodzi mi ze jestes w osmej pilce. Sorry, ale to dla mnie za wysokie.
Co chcesz tu powiedziec po polsku? (ty nic ani nic z Niemca? ani slownika ani nic?).
P.s. Diego13 sie nie przejmuj. Ona paskudzi kazdy wpis tymi pustymi stronami, bo jest na kleju. To normalka u niej.
edytowany przez hammel: 11 gru 2010
Chodzi mi o to że w tym zdaniu gdzie piszę o tych piłkach. Że posiadam ich 8. 8 piłek. Rozumiesz? W sumie mam 8 piłek. :)
Ich interessiere mich hauptsächlich für Fußball und schnelle Autos.

Teraz rozumiem. Posiadam juz 8 pilek. Albo: W sumie posiadam juz 8 pilek. (znaczy chodzi ci o te mini-replikate). Okay. A teraz zajrzyj, jak sie nazywa "posiadac".
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=posiadac&in=&kbd=pl&l=depl
Skoro nie chcesz odopowiadac na wszystkie moje pytania...
Jeżeli Ci chodzi o znajomość niemieckiego to jest podstawa. To są już dla mnie naprawdę trudne zdania do ułożenia.
to było by Ich habe acht balle?
Cytat: hammel
Kamol3. Teraz juz nic nie rozumiem. To zdanie:
Ich bin derzeit in der achten...
oznacza
chwilowo jestem w osmej
Ale...jak dodam pilke (te osma), to wychodzi mi ze jestes w osmej pilce. Sorry, ale to dla mnie za wysokie
Co chcesz tu powiedziec po polsku? (ty nic ani nic z Niemca? ani slownika ani nic?).
P.s. Diego13 sie nie przejmuj. Ona paskudzi kazdy wpis tymi pustymi stronami, bo jest na kleju. To normalka u niej.

nie jestem na kleju tylko to samo tak wychodzi
Zajrzales na linka?
Czy tez jeszcze nie wiesz, jak to sie robi?
No, albo ja jestem za ciemny, albo ty sie chcesz klocic. Nie wiem, co jest grane.
Kto ci napisal te twoje zdania? Te pierwsze 6. Bo te dwa ostatnie to chyba sam wpisales...
zacznij od stwierdzenia ze sie interesujesz pilka nozna i szybkimi samochodami
Oczywiście że klikłem na link. besitzen, haben, beherrschen różne odmiany posiadać. Co do tych zdań to poprosiłem o pomoc innych internautów.
to bylo by pierwsze zdanie
drugie zdanie ze grasz w pilke ale nie na podworku tylko w klubie sportowym
Ich spiele auch Fußball in einem Sportverein.
Czyli ty nic z niemca. (nie obrazaj sie - ja tez jestem nic z niemca) ALE: Wtedy:
skad wiesz, ze dostajesz dobra pomoc?
Nie kapuje... Sorry.
ale ja nie gram w klubie.
Nie wiem, liczę na waszą pomoc że ona będzie dobra. Te zdania nie muszą być jakieś super poprawne. Może się zdarzyć błąd. Ważne żeby to miało sens i było o tym o czym napisałem na początku.
straszne...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 54
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę