zameldowanie

Temat przeniesiony do archwium.
WItam!
Mam do Was pytanie. Sprawa wygląda następująco. W przyszłym roku wybieram się na trzymiesięczną praktykę do Bawarii. Praktyka jest nieodpłatna. Wprawdzie dostanę stypendium z polski, ale to tylko 400 euro miesięcznie. Mam załatwione mieszkanie, za które nie musiałabym płacic, jednak bez możliwosc zameldowania, czyli "na czarno". Czy zameldowanie w czasie trzymiesięcznego pobytu jest konieczne? Będzie cięzko wynajac mieszkanie i wyzyc za 400 euro miesiecznie..
Cytat: agrafka1
WItam!
Mam do Was pytanie. Sprawa wygląda następująco. W przyszłym roku wybieram się na trzymiesięczną praktykę do Bawarii. Praktyka jest nieodpłatna. Wprawdzie dostanę stypendium z polski, ale to tylko 400 euro miesięcznie. Mam załatwione mieszkanie, za które nie musiałabym płacic, jednak bez możliwosc zameldowania, czyli "na czarno". Czy zameldowanie w czasie trzymiesięcznego pobytu jest konieczne? Będzie cięzko wynajac mieszkanie i wyzyc za 400 euro miesiecznie..

raczej tak bawaria jest droga
Spytaj w urzedzie meldunkowym (Landratsamt) w twoim miescie w Niemczech: ile czasu mozna mieszkac bez zameldowania. To normalna sprawa. W roznych Landach jest roznie. Nie licz na plotki w forum! Forum = opowiedzial dzieciol sowie.
Do pierdla za to na pewno cie nie wsadza!
Cytat: diego13
Cytat: agrafka1
WItam!

raczej tak bawaria jest droga

ja nie wiem jak jest z zameldowaniem ale zameldowana musisz byc i nie rob nic na czarno bo bedzie cie to drogo kosztowalo
dzięki za odpowiedź!!

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego