Opis obrazka

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Bardzo proszę o sprawdzenie opisu obrazka, wiem że zrobiłam tam wiele błędów i byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś mi to sprawdził i poprawił błędy. Z góry dziękuję za pomoc.

Das Bild zeigt Naturkatastrophe, dass der Fluss. Im Vordergrund sehe ich Leute im das Motorboot, die sehr ängstlich sind. Neben diesen gibt es einen Bademeister, die ihnen helfen und bringen in Sicherheit. Die ganze Umgebung ist mit Wasser geflutet. Das Autos untergehen Wasser. Im Hintergrund sehe ich andere Helfer, die versuchen, den Opfern zu helfen. Sie bewegen sich um das Gebiet im Pontons. Meiner Meinung nach der Fluss ist diese Überflutung durch schwere regen verursacht. Es verursacht große Schäden.
alexzis- przecież już wiesz, jak to działa? Podaj tekst oryginalny po polsku. Za czorta nie wiem o co ci w niektórych zdaniach chodzi. Będzie łatwiej i tobie i wszystkim innym. Ale zrozumieć można!
edytowany przez zochama: 10 mar 2011
Na obrazku widzę powódź. Tam jest dużo wody. Na pierwszym planie widzę łódkę z ratownikiem, który ewakuuje ludzi z zalanych domów. Ludzie są brudni, głodni i zmęczeni. Myślę, że oni bardzo długo czekali na pomoc. Poziom wody jest bardzo wysoki. Auta stojące wzdłuż ulicy są częściowo pod wodą. Prawdopodobnie przyczyną powodzi były bardzo duże opady deszczu. Pogoda jest bardzo brzydka, niebo jest zachmurzone. W oddali widzę domy, które zostały zalane oraz innych ratowników udzielających pomocy poszkodowanym. Wszystko wygląda ponuro i smutno. Powódź wyrządziła duże szkody.
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=widac&in=&kbd=en-gb&l=depl
http://de.pons.eu/dict/search/results/?q=powodz&in=&kbd=en-gb&l=depl
No, teraz to nic nie rozumiem. Twój niemiecki tekst nie pasuje zupełnie do nowego polskiego. Co jest grane?
ten tekst po polsku to trochę zmieniłam i jak ktoś mógłby go przetłumaczyć to byłabym wdzięczna
alexzis, przecież wiesz, że tłumaczy tutaj mało...
Napisałam jeszcze raz opis obrazka, myślę, że teraz jest trochę lepiej. Bardzo mi zależy, żeby ktoś to sprawdził, proszę

Auf dem Bild sehe ich der Fluss. Es gibt viel Wasser. Im Vordergrund ich sehe das Motorboot mit ein Rettungsdienstboot. Er evakuiert die Leute aus uberschwemmten Häusern. Die Leute sind schmutzig, hungrig und müde. Ich vermute, dass Sie warteten sehr lange um Hilfe. Der Wasserstand ist sehr hoch. Autos sind teilweise unter dem Wasser. Ich denke, dass der Grund waren sehr hohen die Regenfälle. Das Wetter ist sehr hässlich, der Himmel ist bedeckt. Im Hintergrund ich sehe die Häuser, die überflutet wurden und andere Rettungsdienstboot unterstützen des Opfers. Alles sieht düster und traurig. Der Fluss verursachte große Schäden

Temat przeniesiony do archwium.