Proszę o sprawdzenie i poprawienie tekstu

Temat przeniesiony do archwium.
In meinem Haus essen wir Frühstück um 9:00.
Normalerweise essen wir Brot weiße oder dunkle Körner oder Brot.
Wir trinken den Tee.
Zum Mittag essen wir Obst oder ein leichtes Shortbread.
Zum Abendessen sind wir essen Gericht für uns. Oft ist es Fleisch oder zupa.Moja Favorit ist Tomatensuppe, und am liebsten Kartoffelpuffer. Mittagessen in der Regel um 14.30 Uhr essen.
Nachmittagstee in unserem Haus sind sie etwa 16-17. Ich aß nicht, weil ich nicht gerne zwischen den Mahlzeiten zu essen. Meine Familie hat sie Pudding oder Gelee.
Das Abendessen wird bei mir zu Hause gegessen wird etwa 19, etwa 20 mal
Dann essen wir ein Sandwich oder etwas Licht.
Ciekawi mnie, jak smakuje światło?
Dann essen wir ein Sandwich oder etwas Licht.
A, co to Shortbread? Wiesz, że po szwedzku Spanferkel = Wutzlibruzzli heisst?
Starałam się przetłumaczyć ten tekst:

W moim domu śniadanie jemy o 9.00.
Zwykle jemy bułki białe lub ciemne z ziarnami lub chleb.
Pijemy do tego herbatę.
Na drugie śniadanie jemy owoce lub lekkie ciastka kruche.
Na obiad jemy danie odpowiednie dla nas. Często jest to mięso lub jakaś zupa.Moja ulubiona to zupa pomidorowa,a najbardziej lubię Placki Ziemniaczane. Obiad jemy z reguły o 14.30.
Podwieczorek w naszym domu je się około 16-17. Ja go nie jem,ponieważ nie lubię jeść miedzy posiłkami. Moja rodzina je budyń lub kisiel.
Kolacja w moim domu jedzona jest o 19,czasem około 20.
Jemy wtedy kanapki lub coś lekkiego.

Jak widać nie bardzo mi to wyszło.. Proszę o pomoc..
Znaczy: nie chcesz odpowiadać na moje pytania i czekasz na gotowca? Cieniutko...
Nie czekam na gotowca,ale ja kompletnie nie potrafię niemieckiego. Jak widać po przetłumaczonym tekście.
Nie chcesz nie pomagaj.. Być może ktoś inny mi pomoże. Jeśli nie to po prostu nie zaliczę semestru.
Jeśli miałabym kogoś w swoim otoczeniu kto umiałby niemiecki ,nie wstawiałabym tego na forum.
Axo? Ty już studiujesz? Możliwe, że nawet germanistykę, czyli filologię giermańską? Hut ab. Jak ci się to udało? Być może ktoś inny ci pomoże. A do mnie się nie przyczepiaj, pokemonie. Sto razy te bułki jedliśmy na forum, a ty tylko potrafisz jęczeć nad swoim losem. Ot, baba! Mięczak i małża.
edytowany przez zochama: 20 mar 2011
W technikum jestem ,jeśli o to Ci chodzi.
Nie musisz być złośliwa .
Bei uns gibt es Frühstück um 9:00 Uhr. (po niemiecku sie nie mowi „w moim domu“ tylko bardziej „u nas/u mnie“)
Normalerweise essen wir Weißmehl- oder Vollkornbrötchen oder Brot.
Dazu trinken wir Tee.
Zum zweiten Frühstück essen wir Obst oder leichtes Gebäck.
Mittags essen wir ein für uns angemessenes Gericht. Oft ist das Fleisch oder eine Suppe. Am liebsten habe ich Tomatensuppe und Kartoffelpuffer. Wir essen in der Regel um 14.30 Uhr zu Mittag.
Den Nachmittagskaffee gibt es gegen 16-17 Uhr. Ich esse dann nichts, weil ich nicht gerne zwischen den Mahlzeiten esse. Meine Familie isst Pudding oder Gelee.
Zu Abend wird bei mir zu Hause gegen 19, manchmal gegen 20 Uhr gegessen. Dann essen wir ein Sandwich oder etwas Leichtes.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego