Sprawdzenie i poprawa

Temat przeniesiony do archwium.
Sprawdzcie jak możecie komentarze irkamozna wręcz wskazane:)

A. Uzyskiwanie i udzielanie informacji i wskazówek

Twój kolega z Niemiec spędził wakacje w górach. Zapytaj go:
•o czas pobytu,-Wie lange warst du im Gebirge?
•o warunki zakwaterowania,-Wo wohnst du?
•jego wrażenia z pobytu. -Wie hast du hermachen?

B. Relacjonowanie

Zostałeś/-łaś wezwany/wezwana na komisariat policji w Görlitz w charakterze świadka wypadku drogowego. Poinformuj policjanta:
•gdzie i kiedy wydarzył się wypadek,-Der Unfall warst an der Kreuzung,an der Gartenstraße in Görlitz.Der Unfall warst früh am Morgen.
•w jakich okolicznościach do niego doszło,-Zwei eine Autos zusammenstoßen an der Kreuzung
•o skutkach tego wypadku.Zwei Personen sterben

C. Negocjowanie

W niemieckiej kasie biletowej wystawiono Ci bilet ze złą datą.
•Udowodnij kasjerce pomyłkę,-Ich hatte eine Fahrkarte falsch erhalten
•nie zgódź się z jej argumentacją,-Ich bin nicht Ihreh Meinung
•zażądaj nowego biletu.-Ich möchte neu eine Fahrkarte.

zosiu ale to tez chyba trup
to jeszcez nie trup ona czeka na odpowiedz ale ja z gnojkami nie dyskutuje bo i tak nie moga miec dzieci ani adoptowac murzynkow ale chca robic mature w trzy miesiace i pospiesz sie bo lukar jest juz auf der lauer i wychrzani te twoje piardy
edytowany przez irkamozna: 20 sty 2012
Twój kolega z Niemiec spędził wakacje w górach. Zapytaj go:
•o czas pobytu,-Wie lange warst du im Gebirge? Wie lange bist du im Harz gewesen?
•o warunki zakwaterowania,-Wo wohnst du? Wo hast du gewohnt, im Hotel oder in einer Pension?
•jego wrażenia z pobytu. -Wie hast du gesehen?
edytowany przez Diego44: 20 sty 2012
diego? musisz robic porzadnie albo fcale nie rub lepiej popiardoj dalej bo wynik bedzie taki sam
Cytat: irkamozna
diego? musisz robic porzadnie albo fcale nie rub lepiej popiardoj dalej bo wynik bedzie taki sam

zosiu czy to nie jest twoj themat ?
Cytat: Diego44

jak nie czytasz co ja ci pisze to nie dowiesz sie nigdy niczego te pokemony pisza czesto o czytaniu ze zrozumieniem jesli wiesz o co mnie sie rozchodzi ale ta druna pala z zarobalonym koteczkiem wcale tego nie czyta ze o zrozumieniu niewpsomne
to jeszcez nie trup ona czeka na odpowiedz ale ja z gnojkami nie dyskutuje bo i tak nie moga miec dzieci ani adoptowac murzynkow ale chca robic mature w trzy miesiace i pospiesz sie bo lukar jest juz auf der lauer i wychrzani te twoje piardy

no wlasnie juz czesto te moje piardy powyrzucal wiec przeszla mi ochota na co kolwiek ide zapalic papierosa a potem do domu

no wlasnie juz czesto te moje piardy powyrzucal wiec przeszla mi ochota na co kolwiek ide zapalic papierosa a potem do domu
wiedzialam ze skichasz sie na najprostszych zdaniach smutne ale prawdziwe

jak nie czytasz co ja ci pisze to nie dowiesz sie nigdy niczego te pokemony pisza czesto o czytaniu ze zrozumieniem jesli wiesz o co mnie sie rozchodzi ale ta druna pala z zarobalonym koteczkiem wcale tego nie czyta ze o zrozumieniu niewpsomne

moj koteczek nie jest zarobalony

wiedzialam ze skichasz sie na najprostszych zdaniach smutne ale prawdziwe

moge sie skichac na najprostszych zdaniach ktore ty wpisalas zeby sie ze mnie ponabijac
Gnojkiem to ty możesz być irkamozna ja nikogo na forum nie obrażam,więc przymknij się najlepiej i nie pomagaj.Już miałam skargi na ciebie jaka to jesteś pomocna.Mam nadzieję,że w końcu Cię z tego forum wyrzucą.

moj koteczek nie jest zarobalony
zarobalony
nie zarobalony
zosiu aleksandra jest tutaj czytalam jej wpisy ale ona nie kumata z niemca jest
nie zarobalony
to obejrzyj jego kupke same robale nie wierz rzadnemu lekarzowi obejrzyj ino kupke to sie nazywa fachowo monitoring

Der Verkehrsunfall ist auf der Kreuzung Gartenstraße/Görlitzerstraße heute kurz nach 8:00 geschehen.
edytowany przez Diego44: 20 sty 2012
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa