Krótki tekst do sprawdzenia :) Moja miejscowość

Temat przeniesiony do archwium.
Ich wohne in Nowa Iwiczna. Ich mag mein Land. Es ist still und ruhig. Ich habe die Schole ganz in der Nöhe. Ich habe eine Pizzeria, eine Bibliothek und eine Apotheke in mein Land. Ich habe keine Probleme mit den Nachbarn.
Die Landschaf ist nicht schön. Ich habe keine Grün. Ich muss den Bus nehman zum Stadzentrum. Nowa Iwiczna ist nicht interesant. Ich habe kein Kino. Es is langweilig.

Proszę o sprawdzenie czy ta wypowiedź jest poprawna, szczególnie proszę o zwrócenie uwagi na słowa typu 'ein', 'eine', 'kein', 'keine' bo w tej kwestii jestem cienka ;)

Z góry dziękuje.

Dlaczego jesteś "cienka"? Soro potrafisz takie zdania układać, to powinnać też zwracać uwagę na rodzajniki. I, będziesz od razu "grubsza". W twoim tekście jest tylko problem z rodzajnikami. Reszta jest do szkoły dobra.
Cytat: irkamozna
Reszta jest do szkoły dobra.

Nie zgadzam się.
Zroumieć można.
tu piszecie o jakiś rodzajnikach,a człowiekowi w potrzebie nie umiecie pomóc,taka znieczulica w śród wykształonych ludzi,brak mi słów :-(
Ty tu nie pokrzykuj...Bardzo cię proszę.
btw. czy to wogle twój temat? Czego przylazło tutej? Pogaworzyć? Pomóż samo człowiekowi. Kto ci przeszkadza w tym?
edytowany przez irkamozna: 14 lut 2012
a widzisz gdzieś wykrzykniki?
Wykrzykników nie widzę, ale widzę, że pokrzykujesz. Pewnie nie wiesz, co to znaczy. Forum pamięta wszystko! Myśl lepiej o sobie, bo i tak pójdziesz do pierdla.
...porządkowa się nagle znalazła...
edytowany przez irkamozna: 14 lut 2012
Temat przeniesiony do archwium.