czy mogłabym prosić o sprawdzenie? opis wydarzenia w mijającym tygodniu

Temat przeniesiony do archwium.
Am 12 Februar sind viele Stars zu Los Angeles auf der Verleihung der Grammys gefahren.Grammy ist am wichtigsten Musikpreis in der Welt. Die groesste Gewinnerin des Abend war britishe Saengerin Adele. Sie hat sechs Grammys bekommen, unter anderem für das beste Pop-Album.

Die amerikanische Rock-Band Foo Fighters hatte auch gut Abend, weil sie fuenf Grammys gewonnen hatten.

Die Stars haben an sie Saengerin Whitney Houston erinnert. Sie is am Tag vorher gestorben. Jennifer Hudson hat "I will always love you" gesungen, der bekanntesten Songs von Houston.

Cytat: lenix12
Am 12 Februar sind viele Stars zu Los Angeles auf der Verleihung der Grammys gefahren.Grammy ist am wichtigsten Musikpreis in der Welt. Die groesste Gewinnerin des Abend war britishe Saengerin Adele. Sie hat sechs Grammys bekommen, unter anderem für das beste Pop-Album.

Die amerikanische Rock-Band Foo Fighters hatte auch gut Abend, weil sie fuenf Grammys gewonnen hatten.

Die Stars haben an sie Saengerin Whitney Houston erinnert. Sie is am Tag vorher gestorben. Jennifer Hudson hat "I will always love you" gesungen, der bekanntesten Songs von Houston.
edytowany przez aneczkaj: 20 lut 2012
aneczkaj - z nudów to robisz? Co magle - to po diable!

lenix = pierwsze zdanie jest nielogiczne, bo oznaczy, że te gwiazdy jechały na Verleihung, ale w sensie środka transportu. Ja nie znam pojazdu "Verleihung". To chyba jakiś nowy model?
Poza tym tekst jest strasznie bałaganiarsko zrobiony. Przemyśl go sobie. Rodzajniki, czasy, Artikel-e....
Cytat: irkamozna
aneczkaj - z nudów to robisz? Co magle - to po diable!

Bezsenna noc. :)
Nie poprawiałam, bo nie czuje się na siłach. Zaznaczyłam gdzie mi się błędy w oczy rzuciły. Może faktycznie nie będe się wypowiadać w tym dziale... Z drugiej strony jak ktoś ma na drugi dzień oddać pracę, to pewnie lepiej zwrócić uwagę na jakieś błędy niż nie pomóc wcale?
Jak pomagać, to kompletnie i dobrze, a nie rzucać. Coś ty chyba masz z tym rzucaniem oczami. Najpierw trochę poćwicz w domu.
edytowany przez irkamozna: 20 lut 2012
Cytat: irkamozna
Jak pomagać, to kompletnie i dobrze, a nie rzucać. Coś ty chyba masz z tym rzucaniem oczami. Najpierw trochę poćwicz w domu.

Źle coś zaznaczyłam? Właśnie to było moje wczorajsze ćwiczenie. ;-) Choć przyznam, że poprawianie błędów, to najgorszy możliwy sposób uczenia, bo można sobie błędy niestety utrwalić...
Też wskazałaś jakieś tam błędy, a poza tym dorzuciłaś sporo krytyki. Czy Twoja pomoc była taka wartościowa? (pyt. retoryczne) Niby to mobilizuje do dalszej pracy, ale trzeba umieć wyważyć...
Lenix napisała, mom zdaniem oczywiście, zrozumiały tekst. Napracowała się.
Ostro ją oceniłaś,ale widzę że tylko tak lubisz. ;-P
Ich liebe es und die Faulpelze haben bei mir gar keine Chance. Solche Psychoanalytiker, wie dich, haben wir en masse hier.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego