Przepis kulinarny ( ma być użyte "man", ale nie wiem jak, proszę o korektę)

Temat przeniesiony do archwium.
Ein Rezept

Gemüsesalat mit Mayonnaise

Zutaten:
* 10 dag Bohnen
* 20 dag Kartoffeln
* 10 dag Karotten
* 5 dag Sellerien
* 5 dag Petersilie
* 1-2 Eier (Die Eier hart kochen)
* 10 dag Äpfel
* 10 dag Sauergurken
* 5 dag eingelegte Pilze
* 5 dag grüne
* Tomate
* Salate
* Salz, Pfeffer, Zitronensäure, Senf

Bohne, kartoffeln gekochen. Gekochtes Gemüse, geschälte Eier, gespült Äpfel, Gurken und Pilze Scheibe in Würfel. Man gebe Bohne und Erbsen, 3-4 Löffles Mayonnaise. Den Salat mit Würzen - eine Prise Salz, Pfeffer, Zitronensäure, Senf und zusammenmischen.
Gutten Appetit!
man nehme
Rozumiem, że ma być man nehme, ale nie wiem gdzie to powinnam wstawić w tym co napisałam, czy może nie ma takiej konieczności, gdy raz użyłam "man gebe"
możesz 100 razy używać, ale nie zapomnij włączyć "ON" w główce...
Czyli to co napisałam jest dobrze tak mniej więcej?
Znaczy: co napisałaś tak mniej więcej?
Mniej więcej jest zawsze dobrze. W najgorszym razie może służyć, jako dobry zły przykład.
edytowany przez irkamozna: 27 lut 2012
Dobra już nie ważne. Dzięki.
No, to czego zawraca głowę, jak nie ważne?
Bo jutro oddaje zadanie pani więc już nic tu nie poprawie, bo szczerze dalej nie wiem gdzie mam coś źle napisane. ; )
Noooo, to jesteś śpioszek (3 dni nic nie zrobiłaś)...bo, co masz tam napisane? Nawet nie poczytałaś.
Czytałam i nic konkretnie złego nie znalazłam pare poprawek tylko się wkradło, ale to drobne rzeczy. Nie jestem dobra z niemieckiego więc napisałam tak jak jest, a mam też inne języki obce.. Takie wymagania. Ale i tak dziękuję.
Inne języki nas tutaj nie interesują. Popraw te parę poprawek, to może pogadamy? Proszę.
Czyli nie mamy już o czym rozmawiać. Dobranoc. Przepraszam, że zawróciłam niepotrzebnie głowę.
No, skoro nie macie, to dobranoc. Nie szkodzi. Jestem przyzwyczajona do zawracania głowy. Na tym forum to normalka. Co 30-ty tego nie robi.
edytowany przez irkamozna: 28 lut 2012
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego