Cytat - Cierpienia młodego Weltera - przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
– Zobaczę ją! – wołam, budząc się rankiem i spoglądając radośnie na słońce. – Zobaczę ją! – Na cały dzień nie mam pragnień innych. Wszystko, wszystko skupia się w tej nadziei.

I chciałabym, żeby ktoś mi sprawdził czy dobrze przetłumaczyłam na język niemiecki, robię pracę na konkurs i potrzebuję, żeby zdanie było perfekt przetłumaczone, a niestety nie mam możliwości skontaktowania się z nauczycielem języka niemieckiego.

- Ich werde sie sehen! - Ich weine, Aufwachen am Morgen und suchen gerne in die Sonne. - Ich werde sie sehen! - An dem Tag habe ich keine Wünsche anderer Menschen. Alles, alles ist auf dieser Hoffnung konzentriert.
Od kiedy "wołam" jest = "ich weine"?
O, reszcie nie wspominam, bo pewnie nienawidzisz tego przeklętego przez wszystkich słownika. pons.eu. Polecam.
Nie znam tego języka. A nie wypowiem się na Pani temat nic naprawdę nic.. I na przyszłość proszę się nie wypowiadać na żaden mój post, nawet jeżeli błędy bd tak rażące, że oczy bd Pani "wypalać".
Mi tam nic nie bd wypadać.
Błędów tutaj wcale nie ma.
Wszystko jest do bani. Bezbłędnie!
Zabierz się za robotę i nie paskudź na forum, leniwcu pięciopalczasty.
Wpisujesz bzdury i jeszcze skaczesz, jak kozi bobek na werblu!
Jeśli nie znasz tego języka, to po kiego ci ten konkurs? Na konkurs bez znajomościjęzyka? Ciekawe.
edytowany przez irkamozna: 13 kwi 2012
»Ich werde sie sehen!« ruf' ich morgens aus, wenn ich mich ermuntere und mit aller Heiterkeit der schönen Sonne entgegenblicke; »ich werde sie sehen!« Und da habe ich für den ganzen Tag keinen Wunsch weiter. Alles, alles verschlingt sich in dieser Aussicht.
J. W. von Goethe, Die Leiden des jungen Werthers, 1774
edytowany przez mondshine: 13 kwi 2012
Teraz rżniesz cwaniaka, co?
Od 1000 lat jest to przetłumaczone na każdy kierunek.
Ale....co to znaczy po polsku? Konkurs masz przerąbany.
btw. gratulacje za sukces w poszukiwaniach! Na tym forum, to rzadkie zjawisko...
edytowany przez irkamozna: 13 kwi 2012
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie