Mam do napisania zaproszenie na urodziny. Coś tam wymyśliłam z pomocą książek ale nie wiem czy jest dobrze. Pomoże ktoś?
Liebe Ann,
Ich möchte Sie herzlich einladen und Ihre Begleitung auf meinem 18-tenGeburtstag, am 23. Juni 2007 in Pub "Kalipso", Wroclaw geplant.
Meine Mutter sagte, sie würde Ihre Lieblings-Torte machen, speziell für Sie! Auchviele unserer Freunde vom Gymnasium teilnehmen, so können Sie es nicht verpassen. Raumdekoration und Musik auf stilisierten 70er Jahre. Sie können erwarten, viele Luftballons und Luftschlangen. Jeder bekommt eine besondere Blume mit Nummer drauf, was nützlich ist, für einige Theaterstücke, aber ich werde Ihnen nicht sagen, nicht mehr - es ist eine Überraschung. Natürlich Tänze sind im Lieferumfang enthalten!
Ich hoffe, Sie kommen, weil diese Partei kann ohne dich nicht existieren! Sie werden es genießen!
Bitte bestätigen Sie, dass Sie vor dem 13. Juni 2007 kommen.
Grüße,
Ola
Droga Aniu!
Serdecznie Cie zapraszam wraz z osobą towarzyszącą na moje 18-naste urodziny które odbędą sie 23.06.07 r. w pubie "Kalipso" we Wrocławiu.
Moja mama powiedziała ze specjalnie dla Ciebie upiecze Twoje ulubione ciasto! Będzie również duzo naszych znajomych z gimnazjum, dlatego tez nie moze Ciebie zabraknąc. Wystrój sali, muzyka bedzie w stylu lat 70. Pod sufitem bedzie mnóstow balonów oraz serpentyn.
Kazdy na poczatek imprezy dostanie kwiatka z przypiętym do niego numerkiem, co pozniej przyda sie do pewnych zabaw, ale wiecej na ten temat nie powiem bo to juz niespodzianka. Oczywiscie tance mtez beda!
Mam nadzieje, ze przyjedziesz poniewaz te urodziny nie mogą sie obyc bez Ciebie! Zobaczysz bedzie super!
Prosiłabym tez o potwierdzenia przybycia do 13.06.07 r.
Z pozdrowieniami
Ola