SPRAWDZICIE MÓJ OPIS? :)

Temat przeniesiony do archwium.
Poproszę was o sprawdzenie mojego opisu nawyków żywieniowych, to poziom podstawowy, 8-10 zdań na zadanie w szkole :) Zależy mi, żeby to nie były takie skomplikowanie rozbudowane zdania bo nauczyciel mnie posądzi o to, że nie ja to pisałam :)
Dzięki za pomoc :) Oczywiście jeśli będą jakieś błędy(a będą napewno :D) to możecie mi je wskazać? :)
Meine Speise ist sehr unterschiedlich und bunt. Ich esse gern Gemüse und Obst. Ich esse zum Frühstück schinkenbrötchen oder Cornflakes. Ich trinke zum Frühstück ein Glas Milch. Das zweite Frühstück ich esse in der Schule. Ich esse zum Mittag Fleisch mit Kartoffeln oder Salat und eine Suppe. Ich trinke zum Mittag ein Mineralwasser oder Tee. In der Zwischenzeit esse ich Früchte. Ich esse zum Abend gemischten Salat oder otf Nudeln. Ich trinke zum Abend Tee oder Mineralwasser.
Meine Speisen sind sehr unterschiedlich und bunt. Ich esse gern Gemüse und Obst. Ich esse zum Frühstück Schinkenbrötchen oder Cornflakes. Ich trinke zum Frühstück ein Glas Milch. Das zweite Frühstück esse ich in der Schule. Ich esse zum Mittag Fleisch mit Kartoffeln oder Salat und eine Suppe. Ich trinke zum Mittag ein Mineralwasser oder Tee. In der Zwischenzeit esse ich Früchte. Ich esse zum Abend gemischten Salat oder otf Nudeln. Ich trinke zum Abend Tee oder Mineralwasser.

Bardzo ladnie, tylko trzy malutkie bledy.:)
mairi?
co to są unterschiedliche Speisen?
"Ich habe mir eine unterschiedliche Speise bestellt".
edytowany przez irkamozna: 10 mar 2013
Meine Speise ist sehr unterschiedlich - moja potrawa jest bardzo rözna (wedle autorki) skorygowane na "moje potrawy sa bardzo rozne", lepiej byloby moze abwechslungsreich- tzn.urozmaicone, ale autorka zaznaczyla, ze to poziom podstawowy.
"Ich habe mir unterschiedliche Speisen bestellt" jest w porzadku, w przeciwienstwie do "Ich habe mir eine unterschiedliche Speise" (zamowilam sobie jedna rozna potrawe) to jest bez sensu, choc gramatycznie prawidlowo.
Widzisz,
samo bezmyślne odwalanie jakichś lekcji w sposób "niezauważalny dla Pani od Niemca" autorek, które od 4 dni się nie meldują, nie ma po prostu przyszłości. NIGDY. Bo nikogo to od dawna nie interesuje. To jest reanimacja trupa.
Dlaczego?
1. Autorka nie ma pojęcia o tym co pisze (nawet w jej ojczystym języku, którym powinien być polski).
2. Autorka nie korzysta ze słowników.
3. Autorka nie chce szlifować języka!

A, potem zdarzają się Fragen über Fragen, które też nikogo nie obchodzą.
A, ty, mairi, zakałapućkowujesz się przy tym doszczętnie. I w jakim celu to wszystko?

btw. że o zastosowaniu rodzajników określonych i nie-, nie wspomnę.

Haschme?
Cytat: mairi
Meine Speisen sind sehr unterschiedlich und bunt. Ich esse gern Gemüse und Obst. Ich esse zum Frühstück Schinkenbrötchen oder Cornflakes. Ich trinke zum Frühstück ein Glas Milch. Das zweite Frühstück esse ich in der Schule. Ich esse zum Mittag Fleisch mit Kartoffeln oder Salat und eine Suppe. Ich trinke zum Mittag ein Mineralwasser oder Tee. In der Zwischenzeit esse ich Früchte. Ich esse zum Abend gemischten Salat oder otf Nudeln. Ich trinke zum Abend Tee oder Mineralwasser.

Bardzo ladnie, tylko trzy malutkie bledy.:)

bardzo brzydko zdania sa zle sformulowane nie piszemy eine Suppe itd. tylko duzo bykow
jakie potrawy te ktore jem czy te ktore przyrzadzam Humbug
nie zaczynamy ciagle zdania od ich esse koszmar
Ich trinke zum Mittag ein Mineralwasser oder Tee. co za bzdura a gdzie reszta na herbacie i wodzie pociagniesz tydzien moze dwa
nie chce mi sie dalej poprawiac irciu gdzie ty sie wloczysz
Cytat: mairi
Meine Speise ist sehr unterschiedlich - moja potrawa jest bardzo rözna (wedle autorki) skorygowane na "moje potrawy sa bardzo rozne", lepiej byloby moze abwechslungsreich- tzn.urozmaicone, ale autorka zaznaczyla, ze to poziom podstawowy.
"Ich habe mir unterschiedliche Speisen bestellt" jest w porzadku, w przeciwienstwie do "Ich habe mir eine unterschiedliche Speise" (zamowilam sobie jedna rozna potrawe) to jest bez sensu, choc gramatycznie prawidlowo.

a kto cie niemieckiego uczy niech przestanie natychmiast
Cytat: Diego44
nie chce mi sie dalej poprawiac irciu gdzie ty sie wloczysz
czego?
Nekrofilia cię napadła?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Brak wkładu własnego