Krótki tekst, serdecznie proszę o sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
napisałam krótki tekst wymagany na uczelnię, streszczenie dość znanej opowieści. Nie jestem pewna, czy dobrze użyłam czasy. Czy mogłabym prosić o szybkie sprawdzenie i stwierdzenie, czy czasy zostały dobrze użyte.

Dziękuję serdecznie, pozdrawiam!

Am Anfang der Geschichte, herr Fusi dachte, dass er zu wenig zeit hat. Er machte die Tur seines Ladens zu, weil es im Raum plotzlich kalt war. Der graue Herr kam zu Herr Fuzi vom Zeit Sparkasse.
Er zahlt wie viele Zeit hat herr Fusi vertan und schreib alles an den Spiegel. Herr Fusi entschied sich fur Zeit sparen. Deshalb sollte er ein Konto bei der Zeit Sparkasse offnet.
Um Zeit zu sparen er musste , zum Beispiel, schneller arbeiten - 15 minuten arbeiten statt 30 minuten pro eine Kunde. Herr Fusi bekam ein neues Mitglied vom Zeit Sparkasse.
Als der graue Herr wegfuhr, Herr Fusi bin aus der Stadt gegangen und hat Plakaten mit der Losung "Zeit sparen gehort die Zukunft" gehängt. Am Ende hat er sogar noch Zeit für Kinder.
Cytat: martimil
...napisałam krótki tekst wymagany na uczelnię,..
Jaka to uczelnia?
Uniwersytet w Marburgu, a dlaczego ;)?
edytowany przez martimil: 10 maj 2013
Uniwersytet w Marburgu, a dlaczego ;)?
Noooo, boooo na uniwersytetach to są tzw. problemy lingwistyczne, a tutaj ich nie widać.
To dobry tekst, czy niezbyt, bo nie za bardzo zrozumiałam :)
sorry, ale totalnie do bani (rozumiesz?)
ok, dzięki za fachową pomoc :)
pozdrawiam!
ok, dzięki za fachową pomoc :)
pozdrawiam!
Gerne.
widzę że nudy w piątkowy wieczór :)
text jest do niczego nie wiadomo o co chodzi
streszczenie opowieści. czy trzeba znać jej treść by sprawdzić poprawność językową?
edytowany przez martimil: 10 maj 2013
wlasnie niepoprawnosc jezykowa powoduje ze sie nie wie o co chodzi w tym wszystkim
Cytat: Diego44
wlasnie niepoprawnosc jezykowa powoduje ze sie nie wie o co chodzi w tym wszystkim
karton, Moko to odrobil zupelnie jakbys ty to zrobila
Am Anfang der Geschichte, herr Fusi dachte, dass er zu wenig zeit hat. irenko w zyciu tak nie sformulowalbym tak zdania takie zdania formuluje moko dobrze niech tak robi ale ja napisalbym to tak
Diese Geschichte handelt von.......
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie