Tłumaczenie zdań- sprawdzenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
piszę do Was z prośbą o poprawienie tłumaczenia, bo mam problem z niektórymi zdaniami, które podaję niżej. Potrzebuję tego pilnie na czwartek :(
Formationen mit anarchistischen und faschistischen Tendenzen haben kaun Einfluss auf das politische Leben.- Formacje z anarchistycznymi i faszystowskimi tendencjami mają zaledwy(?) wpływ na życie polityczne.
Manche Kommentatoren und Politikwissenschaftler sprechen im Fall von Polen von einer tradiotionellen Teilung in Linke, Rechte und Zentrum, aber nur die wenigsten Parteien zeigen ein so klares Bild.- Niektórzy komentatorzy i politolodzy mówią w przypadku Polski od tradycyjnego podziału na lewicę, prawicę i centrum (?) tylko, najmniej (?) partii pokazuje, wskazuje (?) taki wyraźny obraz.
Bei der Abstimmung im Parlament sind weder die Abgeordneten noch die Senatoren durch den Auftrag ihrer Wähler gebunden, sondern haben die verfassungsmäßige Pflicht, zum Wohle der Republik Polen zu handeln. - W trakcie głosowania w Parlamencie związani są przez zlecenie swoich wyborców ani posłowanie, ani senatorowie,(?) lecz mają konstytucyjny obowiązek działania dla dobra RP.
Dort entstehen häufig Entwürfe für Gesetze und Gesetzesänderungen, da nur Parteien mit Fraktionsstatus neue Gesetze vorschlagen können, die dem Sejm zur Debatte vorgelegt werden. - Tam powstają często projekty ustaw i zmian legislacyjnych, gdyż tylko partia ze statusem klubu parlamentarnego może zaproponować nowe przepisy, dostarczone zostają one do sejmu na debatę.
Z góry dziękuję za pomoc
Matko jedyna, przecież nie da się tłumaczyć tekstu po jednym słówku, jak próbujesz to robić. Wklej niemiecki tekst w całości i poprawnie napisany, to pomyślę
jak to sie nie da. Da sie fwszystko! "kaun" tesz.
In Polens Parteien vereinigen sich Sozialdemokraten, Liberale, Konservative, Nationalisten, Bauern und Populisten. Formationen mit anarchistischen und faschistischen Tendenzen haben kaum einen Einfluss auf das politische Leben. Manche Kommentatoren und Politikwissenschaftler sprechen im Fall von Polen von einer traditionellen Teilung in Linke, Rechte und Zentrum, aber nur die wenigsten Parteien zeigen ein so klares Bild. Es gibt z. B. linke Politiker, die in Wirtschaftsfragen sehr liberal denken, sowie rechte Parteien mit sozialdemokratisch angehauchten Programmen, die von der freien Marktwirtschaft weit entfernt sind.

Bei der Abstimmung im Parlament sind weder die Abgeordneten noch die Senatoren durch den Auftrag ihrer Wähler gebunden, sondern haben die verfassungsmäßige Pflicht, zum Wohle der Republik Polen zu handeln. Das politische System in Polen stützt sich auf ein Mehrparteiensystem. Aus diesem Grunde haben bei den Parlaments- Präsidentschafts- und Kommunalwahlen diejenigen Kandidaten die größte Chance, die von einer großen politischen Partei unterstützt werden. Die Abgeordneten einer Partei bilden im Sejm und Senat eine Fraktion. Dort entstehen häufig Entwürfe für Gesetze und Gesetzesänderungen, da nur Parteien mit Fraktionsstatus neue Gesetze vorschlagen können, die dem Sejm zur Debatte vorgelegt werden.
chłopek, co chcesz przez to powiedzieć?
Pośpiesz się. Die Uhr tickt.
masz coraz mniej czasu, dziecinko
W polskich partiach skupiają się ... (se wymień)Formacje z anarchistycznymi i faszystowskimitendencjami mają wątpliwy wpływ na życie polityczne. Niektórzy komentatorzy i politolodzy mówią w wypadku Polski o tradycyjnym podziale na lewicę, prawicę i centrum, ale tylko niewierle partii wykazuje taki klarowny obraz. Np. lewicowi politycy mają w sprawach gospodarczych bardzo liberalne poglądy, podczas gdypartie prawicowe skłaniają się ku socjaldemokratycznym programom, odchodząc od gospodarki wolnorynkowej.
Na resztę poczekaj do jutra
.-+
Dzięki wielkie :)
Absztyfikanci Grubej Berty
I katowickie węglokopy,
I borysławskie naftowierty,
I lodzermensche, bycze chłopy.
Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajką wytwornych pind na kupę,
Rębajły, franty, zabijaki,
Całujcie mnie wszyscy w dupę.

Izraelitcy doktorkowie,
Widnia, żydowskiej Mekki, flance,
Co w Bochni, Stryju i Krakowie
Szerzycie kulturalną francę !
Którzy chlipiecie z “Naje Fraje”
Swą intelektualną zupę,
Mądrale, oczytane faje,

Item aryjskie rzeczoznawce,
Wypierdy germańskiego ducha
(Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
Werzcie mi, jedna będzie jucha),
Karne pętaki i szturmowcy,
Zuchy z Makabi czy z Owupe,
I rekordziści, i sportowcy,

Socjały nudne i ponure,
Pedeki, neokatoliki,
Podskakiwacze pod kulturę,
Czciciele radia i fizyki,
Uczone małpy, ścisłowiedy,
Co oglądacie świat przez lupę
I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,

Item ów belfer szkoły żeńskiej,
Co dużo chciałby, a nie może,
Item profesor Cy… wileński
(Pan wie już za co, profesorze !)
I ty za młodu nie dorżnięta
Megiero, co masz taki tupet,
Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

I ty fortuny s*********u,
Gówniarzu uperfumowany,
Co splendor oraz spleen Londynu
Nosisz na gębie zakazanej,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu,

I wy, o których zapomniałem,
Lub pominąłem was przez litość,
Albo dlatego, że się bałem,
Albo, że taka was obfitość,
I ty, cenzorze, co za wiersz ten
Zapewne skarzesz mnie na ciupę,
Iżem się stał świntuchów hersztem,
Całujcie mnie wszyscy w dupę !…...
podczas głosowania w parlamencie NIE są ani posłowie ani senatorowie związani poleceniami wyborców, lecz mają konstytucyjny obowiązek działać dla dobra RP. Polski system polityczny opiera się na wielopartyjności. Dlatego podczas wyborów (wymień se) większe szanse mają ci kandydaci, którzy mają oparcie w największych partiach. W Sejmie i Senacie politycy jednej partii tworzą klub parlamentarny. Jedynie partie ze statusem klubu parl. mogą proponować mogą proponować nowe ustawy, tak więc właśnie w klubach p. powstają projekty ustaw i zmian ustawowych, które następnie zostają przedłożone pod obrady Sejmu
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie