Prezentacja o niepełnosprawnych :)

Temat przeniesiony do archwium.
Hej :) Czy mogłabym otrzymać korektę małej prezentacji? Nie jestem pewna odmiany przymiotników i tym podobnych
1. Probleme von geistig Behinderte
- wenig Akzeptanz in der Gesellschaft
-Probleme mit dem Lernen
-Abhängig von andere (czy to tłumaczy się na zależność, czy jedynie uzależnienie w sensie nałogu?)
-Sie haben weniger Rechte
-Probleme mit einen Job zu finden

2.Hilfe aus Gesellschaft
-Behinderte Person hat einen Vormund
-Sie bekommen finanzielle Unterstützung aus dem Stand
-Geistig behinderte besuchen eine Integrationsklasse
Fast jede Stadt organisiert Klassen für geistig Behinderte. In diesen Klassen geistig Behinderte:
malen
singen
sprachen mit Psychologe
machen die Handarbeite
betreuen die Tiere

3. Wir sollen geistig Behinderte mit Respekt behandeln. Nach Möglichkeit sollen wir sie helfen. Wir dürfen sie nicht beleidigen und auslachen

Zaznaczyłam fragmenty, do których mam największe wątpliwości :)
edytowany przez kanin: 12 maj 2014
Cytat: kanin

cała treść jest wątpliwa
Cytat: grosser_schwanz

cała treść jest wątpliwa

kanin, weź sobie do serca powyższy wyczerpujący komentarz bo to komentarz osoby która sama doświadcza opisane przez ciebie problemy.
masz rację, mam do czynienia z osobą niepełnosprawną umysłowo, nawet udziela sie na tym forum pod nickiem bostonka
Cytat: bostonka
kanin, weź sobie do serca powyższy wyczerpujący komentarz bo inaczej będę cię musiała nawyzywać od faszystów
I wtedy masz przepaćkane bo nareszcie będzie panował tutaj poziom, na jaki zasłużyłaś.
Przepraszam, nie sądziłam, że kogokolwiek obrażę tym postem. Mój niemiecki jest na poziomie zapewne gorzej niż podstawowym, więc na takim poziomie też się wypowiadam/piszę. Liczyłam na sprawdzenie błędów gramatycznych - rozumiem, że treść zawarta w moim poście może być wątpliwa, jednak miałam napisać o możliwych problemach i oferowanej pomocy. Nie chciałabym wszczynać kłótni, jeżeli temat jest aż tak rażący zostanie jeszcze dzisiaj usunięty. Pozdrawiam :)
. Mój niemiecki jest na poziomie zapewne gorzej niż podstawowym, więc na takim poziomie też się wypowiadam/piszę.
Masz czas wogle na niemiecki? Bo z tego wychodzi, że nie masz. Liczba mnoga kuleje u ciebie, więc najpierw sprawdź ją, zamiast się wykłócać.
Niestety, niemiecki jest jedynie moim drugim językiem, a nie uczęszczam do klasy językowej, żeby mógł być rozwijany w dobrym stopniu. Przedmioty ścisłe zajmują mi zbyt wiele czasu :) No cóż, przyjrzę się tej liczbie mnogiej, o której mówisz. Heh, wybacz, że się tak "wykłócam" i dzięki za rady :)
Znaczy, że trzeba się za ciebie uczyć i odrabiać, bo to twój drugi język?
Nie ogarniam, heh.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa