pomoc przy tłumaczeniu

Temat przeniesiony do archwium.
cześć znalazłem taki sobie post w neci i postanowiłem go przetłumaczyć. Pisownia oryginalna (pełna błędów ale grunt by po niemiecku nie było błędnie) :

Najbardziej szczerość, ale jednak bez przesady, bo gdy facet zaczyna gadać, że nie podobają mu się włosy dziewczyny to lekka przesada, do tego musi być delikatny i nie może okłamywa, jak chłopak ma w dupie to co czujemy to mu się pomieszało we łbie. A jak będzie kłąmał to n iech pamięta, że szczerość w związku jest najważniejsza.

Oprócz związku dla wszystkich dziewczyn powinieneś być otwarty i musisz umieć rozmawiać z innymi. Jak masz w dupie innych to reszta też ma cb w dupie. A jak chcesz mieć zaufanie innych to musisz umieć przyznać się do błędów popełnionych przez siebie, a nie być ideałem bo to odstrasza, tak ja zarozumialstwo, ciągłe przechwałki itp. Pozdro ;)

Z

Vor allem die Ehrlichkeit aber ohne zu übertreiben, denn wenn ein Kerl beginn zu sagen, dass ihm die Mädchenhaare nicht gefallen, das ist eine kleine Übertreibung, dazu er muss sensibel sein und darf mich nicht belügen, wenn einem Junge am Arsch vorbei geht was ich fühle, das heißt dass er ist eingebildet geworden. Und wenn er lügen wird, soll er merken, dass Ehrlichkeit in der Beziehung am wichtigsten ist.
Außer der Beziehung, für alle Mädchen sollst du offen sein und du musst mit Anderen sprechen können. Wenn die Anderen dir am Arsch vorbei gehen, das heißt, dass du dem Rest auch am Arsch vorbei gehst. Und wenn du Vertrauen zu Anderen haben willst, das heißt, dass du die eigene Fehler gestehen können und nicht ein Ideal sein musst, denn es schreckt ab, sowie die Überheblichkeit, ständige Prahlereien u.s.w. (nie wiem jak jest pozdro)
Dziękuję u przejmie, po jadę autobusem.
Cytat: niuniel

ty ani po polsku ani po niemiecku poprawnie nie umiesz.
Cytat: Tlumaczjestem
Cytat: niuniel

ty ani po polsku ani po niemiecku poprawnie nie umiesz.
mam s dl przygłópuf wysiliwać?
Jak wiele zależy od podejścia? Niektóre komentarze na tym forum świadczą o tym co dana osoba sobą reprezentuje.To, że ukrywasz się pod dużą ilością kont jest śmieszne dlatego, że "ty właśnie nie chcesz się skompromitować". Możesz zablokować te osoby które mówią prawdę na temat tego kim jesteś, ponieważ tak jest wygodnie dla ciebie ,ale to nie zmienia faktu że to ty obrażasz innych co jest w porządku natomiast jeżeli "ty spotkasz się z krytyką to blokujesz, ponieważ prawda dla ciebie jest niewygodna" .Tak więc pouczaj innych ,obrażaj ,wyzywaj, blokuj niewygodne tobie wpisy.Nie wszystkim zakneblujesz usta tylko dlatego że możesz usuwać to co jest dla ciebie właściwe.
Ale się naśmiało teraz.
Tu nie ściana płaczu, lecz językowe forum.
Marsz do książek!
Twoją prawdę o innych możesz sobie o kant własnej dupy otłuc.
Chyba, że starannie napisana po niemiecku, to co innego.
Nie chce ci się uczyć niemca, to idź pierdzielić swoje żałości gdzie indziej.

I mówię to nie "niektórych osobach", co komentują, lecz o was, polskie nieudaczniki, pięciopalczaste leniwce i obrażalskie, pryszczate jelenie, co ino znowu zaczynają wielkie powstanie narodowe niedouczonych krasnali. Marsz do książek!
przed przecinku nie stawia się spacji
Ale się naśmiało teraz.
Tu nie ściana płaczu, lecz językowe forum.
Marsz do książek!
Twoją prawdę o innych możesz sobie o kant własnej dupy otłuc.
Chyba, że starannie napisana po niemiecku, to co innego.
Nie chce ci się uczyć niemca, to idź pierdzielić swoje żałości gdzie indziej.

I mówię to nie "niektórych osobach", co komentują, lecz o was, polskie nieudaczniki, pięciopalczaste leniwce i obrażalskie, pryszczate jelenie, co ino znowu zaczynają wielkie powstanie narodowe niedouczonych krasnali. Marsz do książek! po nimicku pisać umisz? a po polsku bez błędów umisz niemiecka logopedko? przecinki i kropki i inne znaki interpunkcyjne zostawię dla ciebie byk na byku ortografii się naucz polskiej i pisz bez błędów ortograficznych po polsku zanim zaczniesz innych pouczać o przecinkach i spacjach geniószó z nimickigo
Niestety niemiecki bez gramatyki nie funkcjonuje, od pewnego momentu wejdzie w krew, ale zajmuje to dużo czasu.
Pierw gramatyka, później słownictwo
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie