mam dwie wielkie prośby. Pierwsza czy może ktoś mi sprawdzić czy dobrze napisałm ? a druga pomóc przetłumaczyć drugi tekst? nie znam do niego słownictwa a ze słownikiem ciężko mi to idzie :( proszę pomóżcie
- HalloCrostina. Wie gehts du?
+ Gut. Und bei dich?
- Ich habe jüngstens cool Freundin kennen gelernt. Sie heißt Anna.
+ Welche sie ist?
- Sie ist sehr (łdna)- nie wiem jak przetłumaczyć. Sie hat lange blonde Haare und ein rundes Gesicht. Sie hat einen schönen großen Mund, gleichmäßige weiße Zähne und eine kleine Nase. Anna hat große blaue Augen und kleine Ohren. Sie ist schlank und hochgewachsen.Aber am meisten ich habe ihr schönes Lächeln gefallen.
+ Und welcher sie hat Charakter?
- Sie ist ein fröhlicher, geselliger und sympathischer Mensch. Sie lächelt oft. Sie liebt Tiere, besonders Hunde. Ihre Lieblingsfarbe ist rot. Sie trägt gern Make-up und kleidet sich gern modisch. Anna liebt Sport. Sie macht Aerobic und Kraftsport. Sie ist sehr sympatihisch und mir gefallen.
- Dlaczego zdecydowałaś się na tatuaż i tego kolczyka? Co cię do tego skłoniło? Przeciez wiedziałaś że to może być niebezpieczne
+ Namówił mnie do tego kolega. On ma dużo tatuaży na swoim ciele. a pozatym zawsze podobał mi sie pirsing u innych osób.
- A co powiedzieli twoi rodzice?
+ Mama nie miała nic przeciwko ale tato byl zły. Uważa że jest to brzydkie
- a gdzie zrobiłaś ten tatuaż? i jak sie teraz czujesz?
+ Zrobił mi go znajomy mojego kolegi w swoim studiu. Trochę boli mnie w tym miejscu i musze zazywać jakieś tabletki ale i tak podoba mi sie to
nie musi być to dokładnie przetłumaczone tak jak napisałam ale przynajmniej podobnie. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje za dobre chęci