jak nauczyc sie slówek z niemca///

Temat przeniesiony do archwium.
mam problem z nauczeniem sie slowek wogole czytam je caly zas i probuje zapamietac ale jakos nei potrafie.czy zna ktos jakis sposob na zapamietanie???
skojarz sobie:P
Dam przykład z angola
zadowy - competitions [kompytyszyns]
Narysuj sobie wanne i to słówko :-)
LG
zawody*
to na pewno miało być coś inteligentnego..... tylko że nie pojęłam :P :P :P
Ich sag's auf Deutsch :P
Also, machst du dir so Spickzettel, drauf schreibst du einen Begriff z.B. Wenn Du Englisch lernst:
da malst du dir ein Paket, und da schreibst du ,,gift" also Geschenk auf Englisch. Und du malst da z.B. noch einen toten Schädel oder so. Weil auf Deutsch Gift so was da verursachen kann :)
verstehst du?
wenn nicht skype tekbar15 , stehe ich immer Frage und Antwort
rysowanie to chyba toche trwa. i raczej nie funkcjonuje, jezeli si enie umie rysowac :-).

moze poprostu wyprobuj stara dobra metode. zrob sobie karteczki: z jednej strony napisz wyraz po polsku z drugiej odpowiednik po niemiecku oraz jakies niemieckie zdanie z tym wyrazem i najlepiej jeszcze niemiecki antonim, czyli przeciwienstwo.
jazeli ci uczenie sie slowek przychodzi ciezko, to ucz sie maxymalnie 10 na dzien. wazne jest zebys te slowka powtarzala. przy tym musisz uwazac, zeby zmiemic kolejnosc karteczek, tasuj co dzien jak karty :-). zmieniaj kierunek raz niemiecko-polski, raz polsko-niemiecki.

mam nadzieje, ze nie namieszalam? :-)
Sie muss wie Picasso malen :P
Ich schreibe mir auch so auf kleinen Zettelchen Wörter auf Englisch, und manchmal klappt es :)
Ich konnte mir mal was Wort responsible also verantwortlich nicht merken.
Also habe ich mir einen Satz gebaut.
I'm not resposible for this :P
und so hab ich das schnell gelernt :) Ich versuche immer viele Wörter im Satz zu verwerden, obwohl richtige Engländer nur hello, fu*k und nice sagen:P
verwenden*
i zapomnialam jeszce dodac, ze jezeli jakies slowko zapomnialas albo zle skojarzylas, odluz je na bok albo wloz jeszcze raz miedzy inne, zebys mogla je jeszcze raz powtorzyc.

pozdrawiam
Man muss oft die Sprache benutzen um die Wörter nicht zu vergessen.
:-)
Ja, das ist es! Die Wörter, die wir oft benutzen, prägen sich in unser Gedächtnis schnell und gut ein. Das gilt übrigens auch für die Muttersprache. :-)
na...tja... schönes Wetter haben wir heute meine Damen, nicht wahr :P
http://zlotemysli.pl/?c=4main&idEbook=51
bitte :)
ich fragte mich nur, was zum Teufel hat eine Badewanne mit einem Beruf zu tun :P
zawody jako konkurencja, np. zawody sportowe :)
mam narysować i na skana Ci wysłać:P, rysujesz wanne i piszesz competitions.
Bo wannie się kompu kompu i to troche jak ,,kompetyszyns"
:)
nie wiem, co bierzesz, ale odstaw :P

żartuję, pomysł faktycznie fajny :-)
das bin nur ich :P
wie meine Freunde über mich sagen : ,, er ist etwas bescheuert, doch ich mag ihn"
;)
Nikt kogo chcesz znać, hast Du 'ne GG-Nummer?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka