Proszę o sprawdzenie błędów. Bardzo ważne!

Temat przeniesiony do archwium.
Hey!
Proszę o sprawdzenie błędów w mojej pracy. Wiem, że na pewno troszkę się ich znajdzie, chociaż starałam się napisać najlepiej jak mogę.

Tekst po polsku:
Mam dwa autorytety. Pierwszym jest Papież Jan Paweł II.
Był on osobą nadzwyczajną. Jego cechy charakteru zawsze wszystkich zadziwiały.
Posiadał wiele zalet, których nie jestem w stanie wymienić i umieścić w mojej pracy.
Była to istota wszechstronnie uzdolniona. Cechowała się inteligencją, mądrością oraz prostotą.
Ojca Świętego, pomimo stanu zdrowia i podeszłego wieku nie opuszczała pogoda ducha.
Poza tym opisywana postać zmieniła oblicze Ziemi. Odmieniła ten świat na lepszy.
Zrobił wiele dla ludzi, mimo tego, iż były osoby gardzące i niedoceniające olbrzymiego serca papieża.
Ojcu Świętemu nigdy nie przeszło przez myśl, aby odstąpić od pontyfikatu. Pełnił swą służbę do końca, za co dziękują mu miliony ludzi na całym świecie.
Drugim równie ważnym autorytetem są moi rodzice.
Mama i tata to jedyne osoby, na których zawsze mogę polegać i którym mogę bezgranicznie ufać.
Poza tym w trudnych dla mnie sytuacjach liczę na ich pomoc. Są moimi najlepszymi przyjaciółmi. Wiem, ze chca dla mnie wszystkiego co najlepsze i ja chcę tego dla nich.
Na końcu chce powiedziec, ze Jan Pawel II i moi rodzice sa wielkimi ludzmi i podziwiam ich za wszystko co robią.

=============
Po niemiecku:
Ich habe zwei Autorität.
Erst ist Papst- Jan Pawel II.
Er war aussergewöhnliche Person. Seine Charaktereigenschafte immer verblüfften Alle. Er hatte vielen Vorzug welches ich kann nicht in meines Betrieb ersetzen. Diese Mensch war Vielseitigkeit talentiert. Er charakterisierte sich Intelligen, Klugheit und Einfachheit. Der Papst, vorbei Gesundheiten und Alter nich verlassen Gelassenheit. Außerdem diese Person ablöstest Erde Angesicht. Modifiziersten diese Welt zu besser. Jan Pawel II machste viele Zeug für Leute. Der Papst niemals ungebundt über zu eine Meinung , damit von Pontifikate einräumen. Dauerte zu seine Gesinde zu Schlüsse , wofür bedankt Ihm Millionär Menschen im ganze Welt.
Meine zweite Autorität sind meine Eltern.
Die Mutter und der Vater es einzigen Personen, für welche ich kann immer verlasse und welche ich kann unbegrenzt vertrauen. Außerdem ich rechne Ihnen zu Hilfe im schwere Situatione. Sie sind meine besten Freund. Ich weiss, dass Sie wollen fur mich alle gute, und ich will dasselbe fur Ihr.
Zum Schlüsse ich will gesagt, dass Jan Pawel II und meine Eltern sind grosse Leute, und ich bestaune Ihr fur alle was machen.

pomóżcie prosze .. to na prawde bardzo ważne..

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka