samochod w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam pytanie odnosnie rejestracji i ubezpieczenia samochodu w niemczech.
Interesuja mnie dokumenty jakie powinno sie posiadac przy rejestracji, oraz to czy firmy ubezpieczeniowe uwzgledniaja znizki na ubezpieczenie posiadane w Polsce.
Witam własnie to przechodziłem.
Do zarejestrownania potrzebe są:zameldowanie ,paszport,ubezpieczenie,konto bankowe,dokumenty auta z przeglądem i pieniądze oczywiscie.
Z ubezpieczeniem jest tak Polskie zniszki są uwzgledniane przez wiekszość ubezpieczalni ale potrzebne jest zaswiadczenie z Polskiej firmy o przebiegu twojego ubezpieczenia (zaswiadczenie miedzynarodowe).Ceny ubezpieczen są bardzo zróżnicowane wiec radze dowiedziec sie w paru firmach.
Pozdrawiam
A mogę zapytać, którą firmę ty uznałeś za najlepszą? Ja mam Audi 80 z 1991 roku i zaświadczenie z Polski, ze jeździłam bezwypadkowo. Ile mniejwięcej trzeba miesięcznie zapłacić za ubezpieczenie takiego samochodu i ile kosztuje podatek drogowy? Dziękuję z góry za odpowiedź
Dzieki za informacje.
Czy najlepsza to niewiem, a wybrałem DA direkt.Ile zapłacisz nie mam pojęcia to zalezy od auta, czy bedziesz sam jezdził czy jeszcze ktos inny, ile kilometrow rocznie zrobisz itd.Ja np. mam prawko 13 lat ,9 lat bezwypadkowej jazdy z Polski, auto 133Ps i płace 31.Podatek tez zalezy od auta, poszukaj w sieci KFZ steuer berechnung, tam podajesz rodzaj silnika, katalizatora, pojemnosc i wyjdzie ile.
Witam.

Jesli jeszcze problemu ubezpieczenia nie rozwiazales to daj znac. Pracuje z moim Teamem jako doradca inwestycyjny, mamy dostep do wszystkich produktow niemieckich i na pewno bysmy Ci optymalnie doradzili. Mieszkam w Bremen.

moj email: [email] [gg] , tel. [tel]

Pozdrawiam

Michal
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia