Proszę o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Ich wollte nicht neugierig erscheinen, aber natürlich
interessiert es mich brennend, was für einen Abschluß Du gemacht hast.
Bald kannst Du uns ja alles selbst erzählen, wie schön.
Nie chcialabym okazac sie wscibska,ale interesuje mnie bardzo jake masz wyksztalcenie.Wkrotce mozesz nam to sama wszystko opowiedziec ,jak(to) pieknie
start, jako Au-Pair? :D
nom ;/ niestety już za kilka tygodni...
dlaczego niestety? Jedziesz tam niedobrowolnie?
Gdzie dokladnie wyruszasz i ile czasu tam bedziesz?
Pozdrawiam! Glowa do gory! Nauczysz sie wielu rzeczy... :)
Wiem... bo sama to przezywam :)
dlaczego niestety? Jedziesz tam niedobrowolnie?
Gdzie dokladnie wyruszasz i ile czasu tam bedziesz?
Pozdrawiam! Glowa do gory! Nauczysz sie wielu rzeczy... :)
Wiem... bo sama to przezywam :)
niestety bo jade juz w lipcu, chociaż tylko na zaproszenie, na kilka tyg. Oficjalnie zaczynam od września, chociaż oni chcieliby żebym już teraz została włączając troche wolnego w siepniu....
No i niestety bo strasznie boje sie przyjazdu i 1 dnia, nie mogę sobie tego wyobrazić, jak stanę na przeciwko rodzinki i co dalej...?

Ale ogólnie czekałam na ten wyjazd całe 3 lata więc jest ok :-)
Jadę do Hamburga, od początku chciałam duże miasto więc jest po mojej myśli, a i pani domu bardzo miła :)
Wyjeżdzam na ok. 8-9 miesięcy, tak żeby certyfikat zdobyć.

A Ty w jakim miejscu byłaś? pzdr
w jakim miejscu... jestem? :)
Jestem w pieknych Alpach - Bawaria - pod Monachium.
Jestem tu od 31. sierpnia 2006 i bede do konca wakacji. Potem, jezeli sie uda, zamierzam zdac egzamin DSH i zabrac sie za studia w Niemczech.
Wierz mi, nie jest strasznie. Wszystko zalezy od rodzinki.Ale skoro twierzdzisz, ze Twoja jezt w porzadku, to bedziesz miala na pewno swietne doswiadczenie na przyszle lata... No i jezyk...ktorego tu za granica nauczysz sie w ciagu tych 9 miesiecy z pewnoscia lepiej niz za wszystkich czasow w szkolnej lawce.
Powodzenia!!
Aska a gdzie dokladnie jestes w tej Bawari bo ja jestem tu au pair od 4tyg. i mieszkam w hallbergmoos a Ty? ja mam o wiele gorze teraz troche zaluje bo nie jestem w typowo niemieckiej rodzienie Pani jets czeszka a Pan austryjakiem. Ona rozumie polski a oprucz tego w moim domu ciagle sa jacys opcowkrajowcy i polacy pracuje tu 2 a dorywco jesczcze 3 ... :/ sa + i minusy niemieckiego w ogole nie uzywam dopiero od wrzesnia jak pojde do szkoly... wiec dam rade przyszlym au pair jedzcie jednak do normalnej niemeickiej rodziny ja tez sie balam i chcialam jechac do polsko-niemeickiej teraz wiem ze to blad moglam sluchac mojej znajomej z agencji...
Zdajesz egzamin DSH, a co myślisz o DaF? Słyszałam, że najlepiej jest ten zdawać...
W jakim wieku masz dzieci i jak najczesciej spędzasz z nimi czas?
Powodzenia co do studiów :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa