wyjechac z Niemiec?

Temat przeniesiony do archwium.
Odkad tu jestem,mecze sie ,gryze,tesknie za Polska.Mieszkam tu 3 lata(Rastatt) i codziennie mysle ,kombinuje,co tu zrobic,zeby uciec.Corka chodzi do " klasy,zaklimatyzowla sie a i tak chce do Polski.Niby tu lepiej,jesli chodzi o finanse,ale ilez mozna plakac i stac w miejscu?
Musisz wiedziec co cie bedzie czekalo w polsce , jak masz szanse na prace to ja bym wracal ale bez pieniedzy, tez ojczyzna nie jest tak piekna!
Jestem w takim samym stanie jak Ty... z tym ze ja jestem na poczatku wszystkiego.. i mam problemy jezykowe.. tez placze po nocach.. tesknie za krajem.. czasem chodzimy z rodzina na wiadukt machac rodakom wracajacym do kraju.. ale ciesze sie ze tu nic mi nie brakuje.. mam kase na koncie, piekne okolice, cale drogi a w Polsce brud i syf, bieda i lupi Pan K. jako prezydent..
Hej Amerika, pamietam jak dwa miesiace temu rozmawialysmy na temat wyjazdu. Wyglada na to, ze Ty juz jestes w Niemczech, a ja bede tam za dwa tygodnie. Przyznam szczerze, ze po Twojej wypowiedzi, to juz sama nie wiem czy dobrze robie...bo taka pewna bylas, a teraz mówisz, ze tesknisz. Wiem, ze ja tez bede tesknic i to mnie najbardziej przeraza. Napisz na jakim etapie zalatwiania jestes i wogóle jak Ci sie powodzi. W jakiej miejscowosci jestes?Ja bede koło Bremen.
diewczyny ja tydzien siedze w niemczech u swojego chlopaka,tyle dobrze ze mam jakies zajecie (sprzatanie na czarno)bo inaczej bym chyba zwariwoala z tego nic nie robienia.Moja znajomosc jezyka jest prawie zerowa ale musimy dac rade,no bo kto jak nie my?:) pozdrawiam:)
DZIEWCZYNY JA TU JESTEM JUZ 4 LATA I CIAGLE TESKNIE; NIC SIE NIE ZMIENILO;BRAKUJE MI PRZYJACIOL; ZNAJOMYCH; SIEDZE W DOMU; ZAJMUJE SIE DZIECMI; NAWET NIE MAM SZANS NA NAUKE JEZYKA;TESKNIE OGLADAM POLSKA TELEWIZJE; I CIAGLE ZYJE POLSKA; TU POPROSTU TYLKO MIESZKAM; A SERCA MAM TYSIAC KM; Z TAD; JESLI KTOS CHCE POGADAC TO DAJE [gg] pozdrawiam i sluze wrazie czego pomoca, choc moze i pomoc mi sie przyda caluski pa
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia