List. Proszę o pomoc. Nie mam wyjścia.

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |
Witam. Bardzo proszę o przetłumaczenie tego listu. Jest to list formalny. Sam nie dam rady. Mam niemiecki w szkole. Zdaje mature z angielskiego a pani do domu zadaje nam zadania maturalne. Proszę także o wyrozumiałość. Nie proszę o pomoc z lenistwa. Pozdrawiam.

Witam,
Chciałbym poinformować, że zaplanowałem przyjazd do pańskiego pensjonatu na 21.01.2009r. Łącznie przyjedzie 8 osób. Chciałbym jednocześnie zapytać o rodzaje pokojów, w jakich będziemy mieszkać. Preferowałbym 4 dwuosobowe pokoje z widokiem na góry, łazienką i telewizorem. Pragnę też wiedzieć, jak będzie wyglądało wyżywienie. Proszę o informację, czy będą to śniadania, obiady i kolacje, czy tylko dwa posiłki dziennie. W związku z zapowiadaną w prognozach zimą stulecia, chcę zapytać o stoki narciarskie – w jakiej odległości od pensjonatu się one znajdują i ile wynosi dzienna opłata za korzystanie z nich? Czy pensjonat jest w stanie wypożyczyć sprzęt narciarski bez dodatkowych obciążeń finansowych, wliczając wypożyczenie do kosztu pobytu? Czy jest także możliwość wycieczek po okolicy pod okiem przewodnika? Chciałbym prosić o ewentualny plan wycieczki z uwzględnieniem najpiękniejszych miejsc okolicy i zabytków. Proszę o kosztorys pobytu oraz informację dotyczącą ewentualnych promocji . Jesteśmy studentami i posiadamy legitymacje, co uprawnia nas do korzystania ze zniżek, więc chciałbym wiedzieć czy takowe obowiązują w Austrii.
Czekam na szybką odpowiedź,
XYZ
Nie proszę o pomoc z lenistwa.
a z czego...?
Kompletnie nie umiem niemieckiego. Od kiedy ucze sie tego jezyka mam same 2 na koniec roku. Dla usprawiedliwienia powiem, ze z angielskiego jezdze na konkursy i zajmuje wysokie pozycje. naprawde. przeciskam sie z klasy do klasy jezeli chodzi o niemiecki. Musze dostac pozytywna ocene z tego listu bo inaczej nie zostane dopuszczony do matury, ktora w tym roku szkolnym bede pisal. Pozdrawiam
no to na Twoim miejscu brałbym się szybko do pracy, bo do jutra dużo czasu nie zostało, a czas ucieka z minuty na minutę ;) a jak nie chce Ci się pisać, to znowu możesz liczyć na to, że wyciągniesz jakoś na 2 na koniec...
napisz ten list tu po angielsku - tlumacze, o ile "zajmuje wysokie pozycje".
:)
Dzięki za pomoc...
Nie chciałem żeby to zabrzmialo jak jakies przechwalki... Co ja poradze. Nie umiem niemieckiego i jest mi niepotrzebny, a jak sadzi moja super najmadrzejsza pani profesor kiedys mi sie to przyda. I jezeli myslicie ze sam nie probuje napisac tego listu to jestescie w bledzie. Wcale nie liczylem na to, ze ktos od tak odwali za mnie ta prace. Nie jestem glupie i zdania "Kali pic Kali umiec" skladac potrafie. Pomyslalem ze skoro jest taka strona, na ktorej ludzie sobie pomagaja i pomagaja ludziom takim jak ja to dlaczego nie poprosic o pomoc. Trudno... Bede musial poradzic sobie sam. Mimo wszystko mam nadzieje, ze ktos zrozumie sytuacje w jakiej jestem i mi pomoze. Ja tez pomagam swoim znajomym w jezyku angielskim. Pozdrawiam
Ich habe es ehrlich gemeint. Schreib es auf englisch. Hat er Niveau - übersetze ich den Text, im gleichen Niveau.
:))))) ze co? :D
kali pic:

bedzie tekst po niemiecku o ile bedzie tekst po angielsku...
Acha
Dobra nie ma problemu, zaraz napisze. Z góry dzieki ;)
Hej:) wiesz co kolego?? ja mam dokladnie to samo tylko ze z angielskim:P na maturze c hce zdawac niemca, jednak na angielskim "pano zadaje mi zadania maturalne" :( no i co?? no i nic, staram sie je zrobic, ZROBIC SAMEMU a nie zebrac o pomoc u innych, bo po to jest szkola zeby sie w niej uczyc, a jak nie pasi to idz do technikum, tam maja mniej zajec:D

dla przykladu moj dzisiejszy list :P pare bykow jest, ale juz mi ktos na szczescie sprawdzil: https://www.ang.pl/PROSBA_O_SPREAWDZENIE_71986.html

tak wiec, sam musisz tez popracowac. ja sie nie poddaje tak jak Ty
Niech pisze po angielsku..;-)) bin gespannt, ob das klappt..;-))
Witam wszystkich
Czy mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze mam zrobione te zadanie:
Wstaw rzeczownik we właściwej formie:
1.Ich schreibe ..den..Brief (der Brief)
2.Er fragt..den.. (der Schuler)
3.Ich habe ..zim.. (ein Hund)
4.Der vater fragt ..das.. (das Kind)
5.Er Kauft ..zim..(das Kuli)
6.Das ist ..das..(das Buch)
W miejscu gdzie są kropki tam ma być wpisany wyraz.Próbowałem to zrobić ale nie wiem czy mam to dobrze i proszę was właśnie o sprawdzenie i jeżeli jest źle zrobione o poprawienie mnie.
chyba, że robić to taka ja jak:p ja bratu niemiecki, brat mi angielski i po sprawie:p na dodatek każdy zadowolony i szczęśliwy ;)

w sumie to się dziwię, bo nie znam nikogo innego, kto wpadłby na ten sam pomysł dotyczący odrabiania zadań domowych z języków, co ja...:p

z kumplem z kolei - ja fizyka, on polski i nikomu nie przeszkadzało, że chodzimy do jednej klasy...:p
4. ich habe einen Hund
6. er kauft den Kuli -> jest der Kuli
jesli nie trzeba np przy fragen wstawic rekcji to zdania sa dobrze moim zdaniem
Bardzo przepraszam ale te zadanie powinno brzmieć dokładnie
"Wstaw rzeczownik we właścniwym przypadku"
tez tak mam z niektorymi przedmiotami:P
no to masz, podalem Ci wczesniej. jeszcze raz dla pewnosci ze rozumiesz:
1.Ich schreibe ... kogo? co? +Akk.
2.Er fragt ... kogo? co? +Akk.
3.Ich habe ... kogo? co? +Akk.
4.Der vater fragt ... kogo? co? +Akk.
5.Er kauft ... kogo? co? +Akk.
6.Das ist ... kto? co? + Nom.
rozumiesz?
Wielkie dzięki
I mam jeszcze jedno pytanie , ostatnio na sprawdzianie miałem takie zadanie;
Zaprzecz; i były różne zdania np;
Ist das der Hund?
Sind die Tenster gelb?
Ist das ein Heft?
Kaunfsf du ein Auto?
Ist das die Nummer?
Wogóle nie rozumiem tego jak zaprzeczyć.Wiem że są 3 rodzaje zaprzeczeń; kein, nich i Nein.Mam kłopot kiedy którego uzyć np.

Kaunfsf du ein Auto? - Kaunfsf du Kein Auto - To jest chyba nałatwiejszy sposób ale też nie wiem czy to dobrze zrobiłem
Sind die Tenster gelb? - to już wogóle nie wiem czy tu uzyć nicht czy Nein

Czy mógłby mi ktoś to prosto wytłumaczyć?? Bardzo proszę
Welcome!
I would like to inform, that I planed an arrive to Your guest house at 21.01.2009. All-in 8 persons will arrive. In the same time I would like to ask about kinds of rooms, in which we will live. I prefer 4 rooms for couples with view on the mountains, bathroom and television. I also wish to know, how the board will look like. Please for information, if there will be breakefast , dinner and supper, or only two meals per day. In correlation with aproaching century winter, I'd like to ask about slopes - how far are they from guest hous and what is the cost of daily use from them? Is guest house able to rent ski equipment without any extra costs, inclusive to visit cost? Is there option to travel in the neighborhood under guide eye? I'd like to please for eventual travel plan with the most beautiful places in neighborhood and monuments inclusive. Please for estimator and information about eventual promotions. We are students and we have students identity card, it legitimate us to use discount, so I want to know, if discounts for students are possible in Austria. I'm waiting for rapid answer.
XYZ

Mam nadzieje, że się podoba... ;)
Ty nie wiesz co mowisz... Tak się składa, że chodzę do technikum i mam około 10 przedmiotów dodatkowo, oprócz tych co bym miał w LO...
ale pompa :D
angielskiego nie znam za dobrze, ale za formę na pewno punktów byś na maturze nie dostał ;)

Dear Sir and Madam,

I'm looking forewarth to receiving your answer -czy jakoś tak podobnie na końcu ;)
tak? ale ogolnie bez obrazy, uwazam ze technikum jest gorsze od liceum:0
czy tam or Madam, nie wiem dokładnie ;p
w sumie tak masz racje :D my bad
A koncowka moze byc na 100%
tylko enter nie dalem :P
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie