Witam. Bardzo proszę o przetłumaczenie tego listu. Jest to list formalny. Sam nie dam rady. Mam niemiecki w szkole. Zdaje mature z angielskiego a pani do domu zadaje nam zadania maturalne. Proszę także o wyrozumiałość. Nie proszę o pomoc z lenistwa. Pozdrawiam.
Witam,
Chciałbym poinformować, że zaplanowałem przyjazd do pańskiego pensjonatu na 21.01.2009r. Łącznie przyjedzie 8 osób. Chciałbym jednocześnie zapytać o rodzaje pokojów, w jakich będziemy mieszkać. Preferowałbym 4 dwuosobowe pokoje z widokiem na góry, łazienką i telewizorem. Pragnę też wiedzieć, jak będzie wyglądało wyżywienie. Proszę o informację, czy będą to śniadania, obiady i kolacje, czy tylko dwa posiłki dziennie. W związku z zapowiadaną w prognozach zimą stulecia, chcę zapytać o stoki narciarskie – w jakiej odległości od pensjonatu się one znajdują i ile wynosi dzienna opłata za korzystanie z nich? Czy pensjonat jest w stanie wypożyczyć sprzęt narciarski bez dodatkowych obciążeń finansowych, wliczając wypożyczenie do kosztu pobytu? Czy jest także możliwość wycieczek po okolicy pod okiem przewodnika? Chciałbym prosić o ewentualny plan wycieczki z uwzględnieniem najpiękniejszych miejsc okolicy i zabytków. Proszę o kosztorys pobytu oraz informację dotyczącą ewentualnych promocji . Jesteśmy studentami i posiadamy legitymacje, co uprawnia nas do korzystania ze zniżek, więc chciałbym wiedzieć czy takowe obowiązują w Austrii.
Czekam na szybką odpowiedź,
XYZ