czy mógłby mi to ktoś przetłumaczyć?:) z góry thx

Temat przeniesiony do archwium.
„Edward Nozycoręki” to film Toma Burtona wprowadzający nas w groteskowy świat mieszkańców małego miasteczka.
Film opowiada o smutnej historii chłopca – Edwarda, który został stworzony przez genialnego naukowca i który zamiast rąk ma nozyce.
Dotąd mieszkał on sam w mrocznym zamku swojego wynalazcy.
Przypadek sprawia, ze trafia do zupełnie innego świata.
Wśród mieszkańców idyllicznego miasteczka wzbudza wielkie zainteresowanie.
Edward jest bardzo wrażliwy i ma wielkie serce.
Nie dostrzega, że nowi sasiedzi są fałszywi i chcą go wykorzystać.Edward nie potrafi odnaleźć się w nowej, niezrozumiałej dla siebie sytuacji.
Jego dobre serce staje się jego zgubą.
Warto zwrócic uwagę na wspaniałą kreację aktorską Johnego Deppa.
Aktor nie boi się eksperymentowania, a jego możliwości aktorskie są naprawde zachwycające.
Wciela się on w postać Edwarda Nożycorękiego.
Kreuje swą postać w tak uroczy sposób, że wzbudza w widzu współczucie i ogromną sympatię.
Wybrankę jego serca gra Winona Ryder, a gospodynię, która bierze Edwarda pod swoją opiekę – świetna Dianne Wiest.
Burton stworzył piękną bajkę dla dorosłych, która ma wiele morałów.
„Edward Nozycoręki” niesie ze sobą piękne przesłanie, ze nie zawsze wszystko jest takie na jakie wygląda.
"EN" sei eine Film das einführt uns in groteske Welt der Einwohner eines kleinen Städtchens. Das Filmchen erzählt eine schöne Geschichte eines jungen Jungen - Edward, der wurde schaffen von genialem Wissenschaftler und anstelle Handen hat Schere. Bis hier wohnte er in einer Schloß seines Ausfinders. Fall bewirkt, dass er trifft zu einer ganz anderen Welt. Unter Einwohner idyllischer Stadt erweckt große Interesse. Edward hat ein vergrößertes Herz, deswegen sollte er sich unverzüglich einer Operation unterziehen. Auf Grund des schweren Gebrechens ist die Hauptperson nicht einmal in der Lage, die Verlogenheit, Arglist sowie die Doppelzüngigkeit ihrer neuen Nachbarn wahrzunehmen, was dazu führt, dass sich Edward nicht erfolgreich vor den ihn auszunutzen suchenden Nachbarn zu wehren vermag. Die Lage, in der sich Edward auf einmal und unerwartet fand, dünkt ihn unverständlich sowie unüberschaubar. Sein eines medizinischen Eingriffes bedürfendes Herz wird ihm zum Verhängnis. Wert auf tolle Kreiertheit des Schauspielers berucksichtigen. Der Aktor experimentiert sehr vieles. Er erweckt Mitleid.
ale tak bez błędów itp
Pokaz mi choc jeden blad, madralo!
hehe, czarna niewdzięczność i szczyt bezczelności w jednym. Nie dość, że sam nie kiwnął palcem i że mu "przetłumaczyłeś", to jeszcze Cię ostrzega, żebyś przypadkiem nie zrobił błędu ;-)
Edward, der wurde schaffen von genialem Wissensch..... Finalsätze - szyk zdania podrzędnie złożonego :) masz 1 błąd bo reszty nie chce mi się tutaj poprawiać... jest ich mnóstwo. poza tym widzę, że lubisz tłumaczyć innym :P jak jednej napisałeś bajkę... dobrze,że tego nie zaniosła - p.s naucz się niemieckiego :)
a mi ciemnoty nie wciśniesz :)
skoro jesteś taki świetny to co tu robi ten temat??
koleżanka mnie prosiła, abym to tutaj wstawił, bo ona nie ma tutaj konta.
poza tym przy okazji można zobaczyć, jak to się niektórym ludziom ciemnotę wciska. Żałosne
Hi raaafaaal
Du musst uns verzeihen , nicht jede ist so perfekt wie Du
ich hab' nicht geschrieben, dass ich perfekt bin :)
sogar glaub' so nicht.
Czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć ten tekst o tym jak spędzam swój wolny czas ? :) napisałam po polsku ale z przetłumaczeniem mam mały problem w niektórych zdaniach... proszę ! :)

W wolnym czasie lubię robić dużo rzeczy.Moim hobby jest sport. Bardzo lubię grać w siatkówkę, pływać, jeździć na łyżwach, tańczyć lecz najbardziej kocham grać w tenisa ziemnego.Trenuję już od 5 lat i jest to moją pasją.Interesuję się również sztuką i bardzo lubię rysować.W wolnym czasie lubię też słuchać muzyki i surfować po internecie. W weekendy natomiast pracuję dorywczo jako hostessa. Bardzo lubię swoją pracę, jest to możliwość nabrania nowego doświadczenia i poznania nowych ludzi.Wolny czas spędzam najchętniej z moim chłopakiem i spotykając się ze znajomymi.Bardzo lubię podróżować i poznawać nowe miejsca. Zwiedziłam w swoim życiu dużo ciekawych miejsc i mam nadzieje że zwiedzę jeszcze więcej.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie