Sport w moim życiu- proszę o pomoc!

Temat przeniesiony do archwium.
Umieściłam tutaj tekst, który sama wymyśliłam i teraz muszę go przetłumaczyć. Dzisiaj już cały dzień siedziałam nad niemieckim i po prostu mam tego dość, dlatego jeśli ktoś będzie mógł proszę o przetłumaczenie tego. Bardzo mi zależy. Dzisiaj już nie dam rady, ale mogę spróbować sama dopiero jutro, jeśli mi nikt nie pomoże. I to nie jest tak, że mi się nie chce czy coś.

Sport odgrywa w moim życiu całkiem dużą rolę. Jest dla mnie bardzo ważny, jednak nie zawsze mam na niego czas. Kiedy wracam ze szkoły, muszę się uczyć i nie mam zbyt wiele czasu. Za to chętnie uprawiam sport w weekendy. Najbardziej lubię grać w koszykówkę z moimi przyjaciółmi co sobotę. Zawszę się dużo śmiejemy i to poprawia mi nastrój i pozytywnie nastawia do życia. Poza tym od czasu do czasu biegam. Najczęściej sama, żeby móc odreagować dzień i wyciszyć się. Podczas wakacji chodzę na siłownię 2 razy w tygodniu i wtedy wykonuję całkiem inne ćwiczenia niż zwykle. Uwielbiam również spacerować po parku, szczególnie jesienią. Sądzę, że ludzie powinni uprawiać sport, ponieważ przynosi on wiele radości, pomaga wyładować stres i agresję oraz utrzymać dobrą kondycję. Według mnie najlepiej ćwiczyć z kimś, ponieważ, to zwiększa motywację i efekty. Chciałabym mieć w szkole więcej lekcji wf, gdyż wtedy moglibyśmy chodzić na basen i lodowisko. Wiem, że nie mogę przesadzać ze sportem, ponieważ to może mieć złe konsekwencje, np. kontuzje, psychiczne uzależnienie, a nawet kalectwo. Małą przeszkodą dla mnie jest mało miejsc, gdzie mogłabym uprawiać sport. Gdyby ich było więcej, na pewno więcej ludzi chętniej by z nich korzystało. Podsumowując zachęcam wszystkich do sportu, bo 'sport to zdrowie'.
Pomoże mi ktoś? Bardzo Was proszę :/

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia