Pomoc list PROSZĘ...

Temat przeniesiony do archwium.
Witam mam taką o to prośbę.
Czy mógłby mi ktoś napisać list do kolegi.
A dokładniej:
"Napisz list do kolegi 120 słów w którym napiszecie jak spędziliście wakacje. Gdzie byliście, kogo poznaliście, co zwiedzaliście. Czas przeszły perfekt".
Proszę o pomoc kogoś kto zna i lubi niemiecki. Odwdzięczę się.
P.S. Prosił bym jeszcze o tłumaczenie po polsku pod spodem.
Pozdrawiam wszystkich i czekam na propozycje.
może ty napiszesz pierw po polsku.;>
szczerze to jak bym znal niemiecki to bym sam napisal;) ale nic kompletnie z niego nie rozumiem wiec zwracam sie was o pomoc...pomozcie prosze...
sorka zle zrozumialem...po polsku to ok napisze.

Mielno 24.07.09r.

Cześć Arek ! !

Cieszę się, że mogę do Ciebie napisać. Jak widzisz wakacje tak szybko minęły.

Powiedz mi co u Ciebie słychać? Jak spędziłeś czas wolny? wyjeżdżałeś gdzieś? Może byłeś za granicą lub w Polsce nad Bałtykiem czy w górach?
Ja tegoroczne wakacje spędziłem w Polsce nad Bałtykiem w miejscowości Mielno. Od 13 lipca do 25. Pogoda była rewelacyjna. Codziennie z całą rodziną chodziliśmy na plażę by pod muśnięciem słońca i powietrza wypoczywać. A kąpiele i spacery wieczorem po plaży. Ale Ty sobie nie myśl, że nie balowałem, balowałem w dyskotece. Poznałem kilka fajnych dziewczyn, wymieniliśmy się numerami i w przyszłości na następne wakacje jak Bozia da znów się z nimi spotkam. Zresztą co Ci tu będę tyle pisał jak się spotkamy to Ci wszystko dokładniej opowiem. Toja już kończę i myślę, że odpiszesz jeszcze na mój lis.

Pozdrawiam Kuba.

Wszystko w czasie przeszłym perfekt
ja dopiero początkujący wiec napisze poczatek, i nie wiem czy dobrze.!!!:D Zeby nie bylo, ok.;>

Mielno 24.07.09r.
Cześć Arek ! !
Cieszę się, że mogę do Ciebie napisać. Jak widzisz wakacje tak szybko minęły.
Powiedz mi co u Ciebie słychać? Jak spędziłeś czas wolny? wyjeżdżałeś gdzieś? Może byłeś za granicą lub w Polsce nad Bałtykiem czy w górach?

Mielno, den 24.07.2009
Hallo Arek!!
Ich freu mich, dass ich an Dich schreiben kann. Wie du siehst, die Sommerferien so schnell vorbei sind. Sag mir bitte, wie geht es dir.? Wie hast du deine Freizeit verbracht.? Bist du verreist.? Bist du im Ausland oder in Polen.? An der Ostsee oder im Gebirge.?

Niech ktoś sprawdzi przy okazji ile ja bledow zrobilem, bo wiem ze jest ich sporo. :P
*ich freue mich.
*Bist du im Ausland oder in Polen gewesen.
Kurcze ale prosil bym o calosc...bo ja to wogole zielony z tego jestem prosze ludzie pomozcie...:(
Mam ogromną proźbę. mam do napisania list na temat jak spędziłem wakacje.
list może być totalnie zmyślony
bylo sobie stworzyc wlasny temat....
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego