Prosze o przetłumaczenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Prosze o pomoc w przetłumaczeni poniższych zdań na język polski ze zmianą osoby na mężczyzne boprawdopodobniejestto dialog kobiety i lekarzaimi chodzi zeby było męszczyna i lekarz z pomoc z góry dziękuje

UWAGA!!!!Tłumaczą zdania na serwisach translator.pl czy tłumacz google i inne nie jestpoprawne!!!!
-Guten Tag, Frau Doktor!

-Guten Tag, Frau Müller. Was fehlt Ihnen?

-Seit einer Woche fühle ich mich sehr schlecht. Ich bin schwach, alle Knochen und Muskeln tun mir weh. Ich habe auch starken Husten.

-Haben Sie auch Temperatur?

-Ja, am Morgen hatte ich nur 37 Grad, aber am Abend schon fast 39.

-Haben Sie irgendwelche Arzneien genommen?

-Ja, Aspirin, Vitamin C und Hustensaft

-Ich muss Sie untersuchen. Machen Sie bitte den Oberkörper frei! Atmen Sie tief ein!

-Ist das Grippe, Frau Doktor?

-Es ist schon schlimmer als ich gedacht habe.Sie haben Lungenentzündung. Warum haben Sie so lange gewartet? Warum sind Sie früher nicht gekommen? Jetzt muss ich Sie ins Krankenhaus einweisen.

-Ich muss aber morgen in die Arbeit gehen.

-Damit müssen Sie abwarten. Ihre Gesundheit ist wichtiger als die Arbeit.

-Wie lange bleibe ich im Krankenhaus?

-Ich denke 2-3 Wochen

-Danke und auf Wiedersehen

-Gute Besserung und auf Wiedersehen
przetłumacz chociaż połowę sam a potem ci już ktoś pomoże!!!! Nikt nie lubi ludzi wysługujących się innymi ludźmi!!!!!!! Początek jest bardzo łatwy!!
-Dzien dobry pani Miller, co pani dolega?
-Od tygodnia czuje sie zle, jestem słaba, wszystkie kości i mięśnie mnie bolą. Mam tez mocny kaszel.
-Ma Pani tez temperature?
-Tak, wczoraj mialam tylko 37 stopni, ale wieczorem juz prawie 39.
-Przyjmowala Pani jakiekolwiek lekarstwa?
-Tak aspiryne, witamine c i syrop na kaszel.
-Musze pania przebadac. Prosze odsłonic gorna czesc ciała i oddychać.
-Czy to grypa panie doktorze?
-Jest gorzej niz myslalem. Ma pani zapalenie płuc. Dlaczego zwlekała pani tak długo? Dlaczego nie przyszla pani wczesniej? Teraz musze pania do szpitala pokierowac.
-Ja musze isc rano do pracy.
-Z tym musi pani poczekac. Pani zdrowie jest wazniejsze od pracy.
-Jak dlugo zostane w szpitalu?
-Mysle ze 2-3 tygodnie.
-Dziekuje do widzenia
-Dziekuje , zycze powrotu do zdrowia.
nie zauważyłam że trzeba zmieniac osobe na mężczyzne... ale to juz proste poradzisz sobie:)

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka