Witam prosze o przetłumaczenie tego poniższego tekstu do Poniedziałku 21.12.2009r. Dziękuje za POMOC.!!
Moją ulubioną porą roku jest Lato. Dni są wtedy długie a noce ciepłe. Można spać pod namiotem, lub pojechać nad wodę. Latem są wakacje, więc każdy z nas może bardziej lub mniej odpocząć od wszystkich naszych codziennych obowiązków. Latem organizuje się z przyjaciółmi różne ogniska,lub inne imprezy pod gołym niebem. Latem niebo jest bezchmurne i jasno świeci na nim słońce. Wszędzie jest wesoło. Temperatura zazwyczaj nie spada poniżej 20 stopni, minusem lata są dość częste i gwałtowne burze, które mogą nas zaskoczyć o każdej porze dnia i nocy. Mi osobiście nie przeszkadzają wysokie temperatury, dlatego lubię tą porę roku najbardziej ze wszystkich.Ja zazwyczaj latem wyjeżdżam z rodzicami do ciepłych krajów i tam odpoczywam i w pełni się relaksuje, po powrocie spotykam sie ze znajomymi i opowiadam im jak było. Latem chdzę na spacery i jeżdże na rowerze. Własnie dlatego lato jest moją ulubiona porą roku.