list o problemach

Temat przeniesiony do archwium.
Prosze mi pomoc w napisaniu listu ktory ma byc o moich problemach
Z gory dzieki
a mógłbyś coś sam napisać? Niestety nie wiem jakie masz problemy :)
Napisze po polsku i bede wdzieczny jezeli ktos mi to przetlumaczy na niemiecki poniewaz z niemca leze

Drogi Karolu,
Zwracam sie do ciebie z prosba o pomoc poniewaz mam wiele problemow. Jednym z nich jest problem z oczami. Dowiedzialem sie ze wzrok mi zanika. Kolejnym problemem jest zle samopoczucie. Nie mam ochoty i sily na nic. Ciagle odczuwam bol calego ciala. Moim najwiekszym problemem jest goz mogzu. Ostatnio bylem u lekarza na rutynowych badaniach i wykryto mi ta smiertelna chorobe. Gdy sie o tym dowiedzialem to juz kompletnie popadlem w depresje i nie widze sensu zycia. Dobra strona jest to ze pozyje jeszcze pare lat poniewaz goz nie jest wielki.
Mam nadzieje ze przynajmniej u ciebie jest wszystko ok. Moze wpadne do ciebie na ferie albo ty do mnie. Co ty na to? Napisz co u ciebie.
Z pozdrowieniami
Maciek
człowieku daj spokój z takim listem, napisz cos ze masz problemy w szkole, z nauką, albo rodzicami się kłócisz a nie takie problemy zdrowotne. Czegoś gorszego w życiu nie czytałam.
bardzo oryginalny list hehe
Drogi Karolu,
Pisze do ciebie poniewaz jestem zalamany. Nie wiem co robic. Mam problemy w szkole. Nie potrafie sie dogadac z nauczycielami i nie potrafie sie skupic przez co nie zaliczam testow. Jak tak dakej pojdzie to nie przejde do nastepnej klasy. W najlepszym wypadku bede pisal poprawke w wakacje. Na dodatek mam problemy w domu z rodzina. Z nimi takze nie potrafie sie dogadac. Nadajemy na innych falach.
Ciagle sie z nimi kloce. Nie wiem juz co mam robic. Napisz mi co u ciebie slychac. Mam nadzieje ze nie masz takich problemow jak ja. Jesli mozesz to poradz mi co mam zrobic zeby bylo lepiej
Pozdrawiam
Maciek
Ten list wyzej oczywiscie nie musi byc slowo w slowo taki sam. Mozecie pozmeniac co chcecie byle nie byl za krotki.
Pomozcie mi bo musze to miec na wtorek do szkoly
Z gory dzieki
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia